“Ne organizujemo borce za Ukrajinu“

0

Ruska stranka "impresionirana ogromnim brojem patriota koji se javljaju za pomoć ruskoj braći u Ukrajini"
 

U saopštenju na sajtu te partije (http://ruskastranka.rs/) navodi se da stranka mora da se oglasi zbog "sve učestalijih poziva pojedinim gradskim i opštinskim odborima u kojima se traži informacija povodom navodnog organizovanja i slanja dobrovoljaca kao pomoć proruskim snagama na ratištu u istočnoj Ukrajini".

 

"Obaveštavamo javnost da se po našem zakonu politička stranka ne može baviti takvim vidom aktivnosti, iako podržavamo sve srpske patriote koji su spremni žrtvovati se za svoju braću i sestre", piše u saopštenju.

 

Dodaje se da je Ruska stranka "impresionirana ogromnim brojem patriota koji se javljaju, i iznenađena brojem žena zainteresovanih za pomoć ruskoj braći u Ukrajini".

 

Mediji u Rusiji su prethodnih dana izvestili o borbi srpskih dobrovoljaca na frontu u istočnoj Ukrajini na strani proruskih snaga.

 

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je u utorak da državljana Srbije ima na obe strane u sukobu u Ukrajini, da to šteti ugledu države, kao i da će biti zakonski kažnjavani svi građani Srbije koji se bore u sukobima širom sveta, a u kojima Srbija ne učestvuje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here