youtube.com/Miloš Serbia

“Pregovori u Briselu nisu bili transparentni i u javnosti možda postoji sumnja da je dogovor o razmeni teritorija Beograda i Prištine postignut, što je više puta naglašavao odlazeći premijer Kosova Aljbin Kurti”, kaže za Kosovo Onlajn prištinski analitičar Mazljum Baraljiu.

Baraljiu smatra da ne treba žuriti sa postizanjem dogovora.

– Međunarodna zajednica treba da bude neutralna, korektna i prema jednoj i prema drugoj strani, da bi se rešenje postiglo i primenilo. Naime, možemo doći u takvu situaciju da se dogovor postigne, kao što je Dejtonski sporazum, koji neće rešavati stvari, kao što ne rešava sad pitanja u Bosni Hercegovini – kazao je Baraljiu.

Prištinski analitičar ističe da je neophodno prvo uspostaviti normalizaciju odnosa na relaciji Beograd-Priština, jer nije realno očekivati od Srbije da prizna Kosovo kao nezavisnu državu.

– U ovom trenutku ne postoji lider ili političar u Srbiji koji bi imao smelost da prizna i potpiše nezavisnost Kosova. Ne verujem da bi to uradio ni Vučić, ali se odnosi mogu normalizovati potpisivanjem određenog sporazuma koji bi se odnosio na primenu dogovora u Briselu. To je u interesu svih građana koji se zbog političkih interesa i kalkulacija, prvenstveno Beograda i jednim delom Prištine, u potpunosti ili uopšte ne primenjuju – rekao je Baraljiu.

 

7 COMMENTS

    • Nikada. Samo pravite propagandu protiv Vucica. On vodi pametnu politike, ali sta god uradi, takvim kao vama, nikd nece biti po volji.

      • Паметна политика-увози мигранте,пристао је да се монтира 5г мрежа,затвара људе док се то ради? Баш је паметна политика а и ви сви са њим заједно.

  1. Хоће хоће велики бот све да потпише, услови су: да га само почешка Клинтон по тој тупавој радикалској главурди још једном, да оде у Брисел и у МИ6 са његовим пријатељем Блером, човеком који нас је лично бомбардовао, (на његову иницијативу)вероватно је и у ЦИУ ишла самопрозвана будаледина од великог радника и неспавача, наравно сам, и да прича овим бедним пензионерима који верују више медијима него својој деци, како ће он на своја леђа узети сво бреме ове нације, продаће велеиздајник свее..

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here