“Neće biti incidenata u parlamentu Kosova“

0

Odbacio mogućnost da će doći do incidenta na sednici Skupštine Kosova: Isa Mustafa
 

U tekstu koji je objavio na svom nalogu na fejsbuku, Mustafa je naveo da ni jedan poslanik nema mandat za sukobe, već da ostvaruje na najbolji mogući način interese građana.

 

Protiv prihvatanja uslova Samoopredeljenja

Isa Mustafa takođe je objavio da neće prihvatiti uslove Pokreta Samoopredeljenje za podršku i učešće u novoj vladi Kosova i za izbor za predsednika Skupštine.
"DSK kao najveći subjekat nije postavio uslove i mi ne želimo da prihvatimo uslove. Jedini uslov je da radimo za dobrobit zemlje", napisao je Mustafa na Fejsbuku.
I lider Alijanse za budućnost Kosova, Ramuš Haradinaj je izjavio da je dokument koji je Samoopredeljenje dostavilo liderima koalicije proces vratio na početak iako se očekivalo potpisivanje sporazuma.

"Zbog toga su neosnovane i zlonamerne sve najave i prognoze koje se objavljuju u medijima da na konstitutivnoj sednici može doći do sukoba među poslanicima. Ako je potrebno mi ćemo stajati, ne samo na toj sednici, već i tokom celog mandata, ali nećemo dozvoliti da se dovede u opasnost najviši zakonodavni organ Kosova, da se narušava njegov ugled i dezavuiše njegova uloga. Mi pozivamo sve da se poštuje Poslavnik rada Skupštine, odluke Predsedništva Skupštine i Ustav Kosova", napisao je Mustafa na fejsbuku.

 

Prištinsku mediji su ocenili da na konstitutivnoj sednici može doći do incidenata, a da povod za to može biti raspored sedenja u sali za plenarne sednice Skupštine, oko kojeg postoje duboka neslaganja.

 

Poslanici DPK smatraju da centralno mesto pripada njima kao pobednicima na izborima, dok je Predsedništvo starog saziva odlučilo da to mesto pripada postizbornoj koaliciji, odnosno dosadašnjoj opoziciji koja ima vise poslanika.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here