Tanjug/AP
Boris Džonson

Konflikt u Ukrajini je mogao da bude završen u proleće prošle godine da je Kijev prihvatio neutralni status, rekao je lider frakcije vladajuće stranke “Sluga naroda” u parlamentu David Arahamija.

Prema njegovim rečima, tokom pregovora Rusija je od Ukrajine tražila da prihvati neutralni status.

– To je za njih bilo najvažnije: bili su spremni da završe rat ako prihvatimo neutralnost, kao nekada Finska. I ako se obavežemo da nećemo ući u NATO. To je glavno – rekao je Arahamija, prenosi ukrajinski portal “Strana”.

Na pitanje zbog čega je Kijev odustao od toga da se sukob okonča Arahamija je odgovorio da je na tu odluku uticao bivši britanski premijer Boris Džonson.

– U Kijev je tada doputovao Boris Džonson i rekao: Nećemo ništa potpisivati sa Rusima, hajde da jednostavno ratujemo – naveo je Arahamija.

Portal navodi da su mediji već ranije izveštavali o tome da je Kijev odustao od toga da potpiše sporazum prošlog proleća posle pregovora sa Džonsonom, a to je sada Arahamija praktično potvrdio.

Podsetimo, rusko-ukrajinski pregovori održani su Istanbulu u proleće 2022. godine, a Arahamija je bio član ukrajinske delegacije.

1 COMMENT

  1. Onaj našmrkani koji od droga I alkohola nije mogao ni u parlamentskim kancelarijama uništio je milione pravoslavlja!Ali muslimani će I’m doći glave

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here