Nema najava da je Južni tok doveden u pitanje

0

Sve aktivnosti oko Južnog toka idu po planu: Aleksandar Antić

 

"Kompanija Južni tok Srbija radi aktivnosti koje prethode početku radova na izgradnji Južnog toka. To su one formalno-pravne aktivnosti u vezi s projektovanjem, eskproprijacijom i dobijanjem dozvola", kazao je Antić agenciji Beta.

 

On je istakao da je Srbija posvećena realizaciji tog prijekta.

 

"Mi očekujemo dalje dogovore i usaglašavanja između Gasproma, odnosno Ruske federacije i Evropske komisije, kako bi se otklonile sve dileme i kakao bi se nastavile sve aktivnosti", kazao je Antić.

 

Gasovod Južni tok više nije prioritetan projekat za Gasprom u bilo kojim pregovaračkim procesima, piše danas moskovski dnevnik Komersant u reportaži o poseti ruskog predsednika Vladimira Putina Kini.

 

"Šef Gasproma Aleksej Miler računa da će ‘zapadna ruta’ (gasovoda prema Kini) proraditi pre ‘istočne’, a Južni tok više nije priotitetan projekat za Gasprom u bilo kojim pregovaračkim procesima", piše list.

 

Lideri Kine i Rusije Si Điping i Vladimir Putin potpisali su juče više sporazuma o energetskoj saradnji dve zemlje, između ostalog memorandum o razumevanju za izgradnju drugog velikog gasovoda za snabdevanje Kine ruskim gasom – "zapadne rute".

 

Miler koji je bio član ruske delegacije, novinarima je u Pekingu kazao: "Glavna stvar, s gledišta bilo kojih pregovora, za nas je od sada prioritet, naravno, zapadna ruta".

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here