EPA-EFE
Predsednici Sirije i Rusije Bašar al Asad i Vladimir Putin

Nemačka ministarka odbrane Anegret Kramp Karenbauer pozvala je Evropsku uniju i SAD da zajedničkim snaga pojačaju pritisak na ruskog predsednika Vladimira Putina i sirijskog lidera Bašara al Asada, kako bi se okončao rat u Siriji, saopštio je nemački list „Frankfurter Algemajne Cajtung“ (FAZ).

Ona smatra da se to mora učiniti kako bi se „otvorio put ka političkim pregovorima, koji bi okončali strašan rat u Siriji“.

Istovremeno, predsednik Odbora za spoljne poslove Bundestaga Norbert Retgen takođe je izjavio da Zapad treba da razmisli o uvođenju dodatnih sankcija protiv Rusije.

Prema njegovim rečima, ruski predsednik Vladimir Putin nema razloga da odgovori na pozive Evrope, jer nije morao da odgovara za rat.

Situacija u Idlibu

Turska vojska izvela je kopnene i vazdušne udare na pozicije sirijskih snaga, posle pogibije 33 turska vojnika u Idlibu.

Potom se oglasilo Ministarstvo odbrane Rusije koje je saopštilo da pripadnici turske vojske, koji su se našli pod udarom sirijskih snaga, nije trebalo uopšte da se nalaze na toj lokaciji.

Sirijska vojska pokrenula je novi artiljerijski napad u Idlibu, a tom prilikom poginuo je jedan turski vojnik, a dvojica su ranjena.

2 KOMENTARA

  1. Rat treba da okoncaju oni koji su ga zapoceli i jos uvek ga vode. Problem je u tome sto na Putina i Asada ne mozete vrsiti pritisak. I u fizici stoji da pritisak izaziva protivpritisak. Sta ce te onda?

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime