EPA/Mika Savolainen
Analena Berbok

Iznad ukrajinske infrastrukture do zime treba formirati odbrambeni “kišobran” od sistema PVO.

Ovo je izjavila ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok u intervjuu za list “FAZ”.

– Moja poseta trafostanici kod Kijeva još jednom je pokazala da je neophodno da se uoči hladne sezone zaštite energetski, toplotni i sistemi za vodosnabdevanje. Zato apelujem na nas i naše partnere: treba da otvorimo zimski odbrambeni kišobran protivvazdušne odbrane iznad kritično važne ukrajinske infrastrukture – kazala je Berbok.

Ona je precizirala da Nemačka namerava do zime da isporuči Ukrajini dodatne sisteme PVO “iris-T” i da traži od svojih partnera da obezbede svoje PVO sisteme bar na ograničen period.

Berbok nije želela da odgovori na pitanje o zahtevima Kijeva da se isporuče rakete dugog dometa “taurus”, ali je istakla da je neophodno da se “pre najave određenih stvari treba uveriti da će one funkcionisati”, kao što je bilo u slučaju isporuka sistema PVO.

Podsećamo, šefica nemačke diplomatije juče je doputovala u nenajavljenu posetu Ukrajini. To je njena četvrta poseta Ukrajini od početka ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini.

9 COMMENTS

    • Da li ova ovo smišlja sama ili joj neko pomaže. Treba joj reći da ima raketa koje stižu do zapadnih granica Nemačke. A oni su mnogo dužni Rusima. Ne bih se igrao. Još je Hruščov
      rekao u UN za Nemce da ako nešto pokušaju protiv Rusa da se u njegovoj zemlji atomske bombe proizvode kao kobasice.

  1. Nemci u amneziji,zaboravili ratove gde su sravnjeni sa zemljom,igraju se opet vatrom a ova Berbok je koza bez mozga,dobice po prknu i nece znati šta je snašlo!!

  2. Da ih nisu naoruzavali davno bi se ovaj rat zavrsio ! Samo produzavaju agoniju Ukraine a zapad ce ratovati preko Ukraine dokle god ima koristi i budala koji ce ginuti za nihove potrebe ! Zalosno ali istinito

  3. Rasiri ti svoju suknju iznad Ukrajine.To c’è sve rijesiti.Samo se bojim da ce se Rusi razocarati jer nece viditi subaru…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here