EPA-EFE
Vladimir Putin

Savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak odbacio je danas navode Kremlja da je Kijev pokušao da izvede napad dronovima na rezidenciju predsednika Rusije Vladimira Putina.

On je za Rojters naveo da Kijev nema nikakve veze sa napadom dronovima na Kremlj, kao i da takve akcije Ukrajini ne bi pomogle na bojnom polju, već bi samo isprovocirale Rusiju da pokrene radikalnije akcije. Podoljak je istakao da tvrdnje Moskve da Ukrajina stoji iza napada mogu da ukažu na to da se Rusija sprema za “teroristički napad” velikih razmera na Ukrajinu u narednim danima.

Iz kabineta ruskog predsednika ranije je saopšteno da je Kijev pokušao da izvede napad dronovima na rezidenciju Vladimira Putina u Kremlju. Moskva je navodne akcije Kijeva ocenila kao planirani teroristički akt i pokušaj ubistva predsednika Rusije, uoči Dana pobede i parade 9. maja, prenele su RIA Novosti.

“Dve bespilotne letelice bile su usmerene na Kremlj. Kao rezultat blagovremenih dejstava vojske i specijalnih službi korišćenjem radarskih sistema za ratovanje, uređaji su onesposobljeni”, navodi se u saopštenju.

U napadu niko nije povređen, a raspored rada šefa države nije promenjen. Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov izjavio je za rusku agenciju da Putin nije bio u Kremlju u vreme napada ukrajinskih dronova i da danas radi u svojoj rezidenciji u Novo-Ogarjevu, prenosi Tanjug.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here