Pročitajte pet vrlo neobičnih ali korisnih trikova u šminkanju koji će vam se sigurno dopasti:

1. Na kapke nanesite puder u kamenu kako bi šminka stajala duže

Šminka na očima se često razmazuje.Koliko god koristili prajmer pre nanošenja senke, ona može da do kraja večeri skoro nestane. Najbolji način da se sve zadrži na svom mestu jeste da se pre i posle nanošenja senke utapka puder u kamenu, koji će fiksirati šminku  očima.

2. Nikako nemojte da čistite četkicu od maskare o ivicu bočice

Kako bi trepavice imale pravi bum efekat, ne bi trebalo čistiti četkicu o ivicu bočice, što žene često rade. Naime, trepavice bolje izgledaju kada se raščešljaju sa debljim slojem maskare od korena ka gore.

3. Braon kreon ispod gornjih trepavica čini ih definisanijim

Blaga linija ispod gornjih trepavica, iscrtana braon kreonom zajedno sa maskarom čini da oči izgledaju veće a trepavice definisanije.

4. Bjuti blender natopljen kafom utrljajte na kožu lica

Ovaj trik malo ko zna, ali s vremena na vreme bi ga trebalo primeniti. Kafa budi kožu i daje joj svežinu. Pa tako sledeći put kada skuvate kafu, jedan deo iskoristite za lice.

5. Ukoliko imate suvu kožu dodajte balzam ili ulje u šminku

Ovaj trik je idealan za one koji imaju suvu kožu sklonu perutanju.Da bi se koža hidrirala i da bi se sprečilo dalje isušivanje kože prilikom nošenja šminke, u puder treba da se doda malo ulja za lice. Ovaj trik eliminiše osećaj zatezanja na licu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here