Lična arhiva
Pristigli sa svih strana: Veterani Jedinstva na veselju Prvujkića

Da letnja pauza u radu naših klubova i folklornih ansambala u dijaspori ne znači i pauzu u druženju na svoj način dokazali su i veterani Kulturno-umetničkog društva Jedinstvo iz Beča. Oni su se, iako su bili na odmoru širom Srbije, Bosne, Austrije i ostalih zemalja, prvo okupili u Prahovu povodom 50. rođendana njihovog druga Dana Šamića.

Dan kasnije ponovo su bili na okupu, ali ovaj put u Negotinu na proslavi punoletstva Lune Prvujkić, ćerke njihovih prijatelja iz kola Ruzmarinke i Dragana.

– Pristigli smo sa svih strana. Neki od nas bili su smešteni smo kod Dana i njegove supruge Zorice, a drugi kod Ruzmarinke i Dragana. Naši domaćini su se potrudili da nam boravak u Negotinu što više ulepšaju, pa su nas tako odveli prvog dana do gradskog muzeja, Mokranjčeve kuće i manastira Bukovo. Sve obilaske završili smo ručkom u restoranu koji su takođe domaćini organizovali – ispričala je Milica Dačić.

Ona navodi da su i sledećeg dana bili u društvu dragih prijatelja koji su ih vodili u obilazak Rajačkih pivnica.

– Budući da smo u dva dana imali dva slavlja, sve je proteklo sa mnogo šale i smeha. Zbog slavlja je bilo i spremanja, doterivanja, odlazaka kod frizera, tako da je nas veterana Jedinstva bilo svuda po gradu – dodaje Milica.

Prema njenim rečima, svima će taj vikend ostati u lepom sećanju.

– Iskreno, u to nismo ni sumnjali nijednog trenutka. Igra i pesme trajale su do sitnih sati, a da je najveselije tamo gde smo moja družina i ja poznato je svima pa tako nije izostalo toga ni ovoga puta – šeretski kaže Milica.

Dočekali nas kao najrođenije

Milica Dačić se u ime veterana Jedinstva i svoje lično ime posebno zahvalila roditeljima Dana Šamića koji su ih dočekali kao svoju decu, udovoljavali im tokom čitavog boravka.

– Pozvali su nas da posetu ponovimo. Nikada se ne zna, a razloga imaćemo sve dok nas noge služe, jer igra nas je i spojila – poručuje Milica.