EPA-EFE/NEIL HALL EDITORIAL USE ONLY

Karlos Alkaras u epskom finalu Vimbldona pobedio je Novaka Đokovića u pet setova i zadržao prvo mesto na ATP listi.

Španac je slavio posle 1:6, 7:6 (6), 6:1, 3:6, 6:4 za četiri časa i 42 minuta neverovatne borbe.

Dvadesetogodišnji teniser je u Londonu došao do druge Gren slem titule u karijeri u drugom učešću u finalu. Prethodno je pehar podigao na US Openu 2022.

Ovo je bio treći međusobni duel Srbina i Španca – Alkaras je slavio u prvom u polufinalu Mastersa u Madridu 2022. sa 6:7 (5), 7:5, 7:6 (5), a Novak mu se revanšivao nedavno u polufinalu Rolan Garosa 6:3, 5:7, 6:1, 6:1.

Talentovani Španac je upisao 12. pobedu u nizu na travi i postao je treći najmlađi šampion Vimbldona posle Borisa Bekera i Bjorna Borga.

Alkaras je u prestonici Engleske došao do 12. titule u karijeri, odnosno čak šeste ove godine.

9 COMMENTS

  1. Djokovic je srušio samog sebe.Onoliko iznerviran biti, dozvoliti sebi da lomiš reket…Nije bilo za očekivati od njega.
    Takav Nole nikada nije pobijedio, već je takav Nole izgubio.

  2. Nole, Nole sta ti bi? Osnovne stvari si promasio a zenzacionalne poteze trazio pa sve izgubio. Losa priprema i majndset. Trava te vise nece?

  3. Mozda “bavis se previse sa Kosovom” umesto da se koncentrises za mec.Samo nemoj reci da su Albanci ili zapad krivi za tvoj poraz.

    • Rece Toni, i valjda prezive? A kada je to Nole uzrok poraza trazio u Albancima, i nisu nama oni problem ali zapad je taj koji najmi vojske tudjina da ginu za njih, da li ti zaista ne verujes da Ukrajinu samo Nato gura u rat, a to isto je uradio i sa ustasama u Croaciji, i to radi sa siptarima na Kosovu, pa ako ni to ne vidis kao cinjenicu onda ti nije problem do vida nego u glavi, definitivno! Nole, pa izgubio je opet sam od sebe, Karlito igra maestralno ali pogledaj snimak meca pa prebroj neiznudjene greske prenervoznog Noleta i pogledaj njegov nezinteresovan box sa timom i bice ti malo jasnije zasto je porazen; ali tenis je to, i najbolji gube i to nije nista novo ni posebno! Ovo je jedan malo tezi poraz, ali ni blizu kao protiv Medvedeva na US open kad je izgubio kalendarski slem samo i jedino zbog sopstvene nervoze, jer mu je Meda i nace pacijent. Realno gledano Hubi je bio za klasu opasniji od Karlita, ali je tu Nole odrzao koncentraciju na igru i preziveo,… kako god, prirodno je da dolaze mladi i bolji, sta tu nije jasno bilo kome? Od 20. godine sa 2 gs ako mu bog da zdravlje Karlito ce do 35. da dodje sigurno do 30gs ali to je za 15 godina pa da sacekamo?!

  4. Новак данас је имао лош дан, изгуби од Алкараза, но честитам и друго место на Вимблдону. Овај дан је прошао, Нолета чекају нови дани и нове победе. Желим му срећу и добро здравље и пехар на US Open турниру, а ту су и рекорди. Досадашњим успесима заслужио је песму коју му посвећујем и желим му више успеха у наредним турнирима.

    НОЛЕ НИЈЕ СМАК СВЕТА!

    Побеже пехар гренд слема
    У Лондону, лепој арени,
    Залепи се као лалема,
    Тенисеру надарени.
    Сваки тениски меч,
    Сјајна Новакова игра.
    Обећану своју реч
    Оствари као чигра.
    Гем за гемом сви падају
    Редом: Качин, Томпсон, Хуркач,
    Затим: Руне, Рубљов, Синер
    И пораз од Алкараза, на крају.

    Красни жељени пехар
    Није у Нолетовим рукама,
    Подигнуо га Алкараз за мерак,
    Са предходним мукама.
    Заборав стиже за часак,
    Време има за славље у нама
    Непрестано даје зрачак,
    Наде, да ће се рекордима
    Још украсити наш Новак.

    Жеља је, Новак даље,
    Увек само тако, даље,
    Краси спортске рубрике,
    Новак обећа то Јелени,
    Честитке публике
    И победе као мелеми,
    Хоћемо да се радујемо,
    На тениским турнирима
    И са тенисом да другујемо.
    Са спортским манирима,
    Правећи од игре сторију,
    Од твоје сјајне каријере,
    Напиши своју историју,
    Без сваке баријере!

  5. Da je Nole nastavio da igra kao u prvom setu,sve bi bilo ok. Nije smeo da izgubi drugi set,bio mu je na dohvat ruke. Nije Španac bio toliko dobar, koliko je Nole bio loš sa servisom i izbacivanjem loptice u aut…. Šteta,ali puno sreće ubuduće!!!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here