EPA/Ariel Schalit/Pool
Benjamin Netanijahu

Izraelski vojnici koji su se dobrovoljno prijavili da učestvuju u ratu protiv Hamasa osudili su sina premijera Izraela Benjamina Netanijahua, Jaira, zbog toga što je posle početka rata s palestinskom militantnom grupom ostao u SAD, gde se preselio ranije ove godine.

Stotine Izraelaca vratile su se kući iz inostranstva nakon što je vojska regrutovala više od 300.000 rezervista da se bore u najvećoj mobilizaciji u istoriji Izraela, objavio je Dejli mejl.

Najstariji Netanijahuov sin Jair ima 32 godine i ispunjava sve uslove za mobilizaciju koja obuhvata osobe stare do 40 godina.

“Jair uživa u svom životu u Majami Biču, dok sam ja na prvoj liniji fronta”, rekao je jedan vojnik koji je tražio da ostane anoniman iz sigurnosnih razloga.

Vojnik je rekao da ljudi idu na front i napuštaju svoje porodice i posao, dok je Jair ostao da uživa na plaži na Floridi, gde se preselio ove godine.

“To ne pomaže u izgradnji poverenja prema rukovodstvu zemlje”, naveo je vojnik.

Iako nikada nije bio vojnik, Jair je odslužio obaveznu vojnu službu i radio u jedinici portparola Izraelskih obrambenih snaga (IDF).

Jair se preselio u SAD nakon kontroverzi u vezi sa njegovim aktivnostima na društvenim mrežama kada je stotine hiljada Izraelaca koji su protestovali protiv vladinih reformi pravosuđa nazvao “teroristima” i optužio SAD da finansiraju nemire.

1 COMMENT

  1. On je tamo po zadatku,muči se u stranoj zemlji za dobrobit svoje zemlje i niko ga be pita kako mu je ,svakog bogovetnog dana mora na bazen,da jede u nekim tzv skupim restoranima da trpi spopadanje nekih devojčica i sve to zbog Izraela.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here