Neven za lice je moćan sastojak koji prosto moraš da koristiš za negu svoje kože! Saznaj kako se koristi neven za lice i šta kažu iskustva na ovu temu.

Neven za lice zaista može da se koristi na veliki broj načina, i to u različite svrhe. U svakom slučaju, za koji god način upotrebe da se odlučite – nećete pogrešiti. A evo zašto je neven za lice tako dobar…

Ekstrakt nevena sprečava starenje kože, tako što podstiče zategnutost kože i povećava hidrataciju unutar kože.

Ovaj prirodni sastojak takođe podstiče zarastanje upalnih promena na koži, istovremeno smanjujući upalu. Zbog toga je ekstrakt nevena idealan protiv crvenila, akni i opekotina od sunca.

Neven, slično kao krema za sunčanje, pomaže u zaštiti kože od UV zraka.

Neven ima antiseptička svojstva koja su od pomoći za lečenje rana i sprečavanje akni.
Kao balzam za kožu, neven stimuliše proizvodnju kolagena i smanjuje pojavu suve kože.
Neven je prirodni antioksidans koji će pomoći u zaštiti kože od zagađivača i starenja, izazvanog sunčevim zračenjem.

Krema od nevena za lice je jedan od najčešćih načina upotrebe ovog prirodnog sastojka za lice. Krema od nevena za kožu lica pravi se od latica cvetova nevena, koje mogu da se koriste sveže ili osušene i u prahu. Kreme i masti od nevena sadrže 2 do 5% nevena.

Tinktura od nevena se takođe može koristiti lokalno na koži, ili se čaj od nevena može koristiti u vidu obloga i za ispiranje lica. Ipak, krema od nevena za lice ima duži rok trajanja i uvek je spremna za upotrebu. Zato je mnogima ovo omiljeni vid upotrebe nevena za kožu.

Krema od nevena za lice može da se koristi za: akne i bubuljice, ekcem, crvenilo, ožiljke, gljivične infekcije, dermatitis, opekotine od sunca, ogrebotine ili posekotine, psorijazu, pege i fleke, suvu i oštećenu kožu, bore i fine linije, zaštitu od UV zračenja.

Krema od nevena za lice se koristi prvenstveno za lečenje iritacija, opekotina i ranica na koži. Neven je lekovita biljka koja je poznata po tome da poboljšava rast novih sitnih kapilara, što poboljšava cirkulaciju krvi i pomaže u zarastanju ožiljaka i rana na koži.

Neven pomada za lice ima umirujuće dejstvo na okolno tkivo kako bi se ublažili svrab ili bol. Kremu od nevena mnogi koriste za umirenje kod raznih upalnih procesa na koži – budući da ima izraženo protivupalno dejstvo.

Neven za lice sa svojim restorativnim svojstvima duboko hidrira kožu i čini da ona izgleda mlađe i zategnutije. Tako da, krema od nevena za lice može da se koristi protiv bora i za prirodno podmlađivanje lica i protiv starenja kože. Može čak da se koristi i na području oko očiju za lečenje natečenosti.

Danas zaista mnogi brendovi prirodne kozmetike obavezno uključuju neven u svoju recepturu.

Nevenovo ulje za lice

Ulje od nevena za lice je uobičajeni prirodni lek za mnoga stanja tvoje kože. Dobra vest je da ovo divno ulje za kožu možete sami da napravite.

Nevenovo ulje za lice deluje protiv-upalno 

Suva, upaljena koža i razni ekcemi reaguju na visok sadržaj triterpenoida u nevenovom ulju. Tako da, bilo kakvu upalu na licu rešava ulje nevena.

Nevenovo ulje za lice deluje antibakterijski 

Koristi nevenovo ulje za lice u borbi protiv bakterijskih infekcija na koži. Upravo su bakterije u pozadini mnogih upalnih procesa na koži, uključujući akne i bubuljice. Tako da, ako se mučite sa ovim napastima – koristite ulje od nevena.

Nevenovo ulje za lice deluje antiseptički

Antiseptička svojstva nevena čine ovo ulje vrhunskim izborom za sprečavanje bilo kakve infekcije na koži. Tako da, bilo da već imaš ili jednostavno želiš da sprečiš infekciju kože – osloni se na nevenovo ulje za lice.

Recept za ulje od nevena za lice
Da bi napravili ulje od nevena za lice, proces je vrlo jednostavan:
Uzmite šaku sušenih cvetova nevena i stavi u čistu staklenu teglu. Zatim napunite teglu maslinovim uljem i zatvorite poklopac. Ovo treba da držite na tamnom mestu. Svakodnevno protresi sadržaj tokom dve nedelje. Nakon 14-15 dana, procedite ulje u drugu staklenu teglu.

Da biste obezbedili duži rok trajanja, dodajte i malo ulja vitamina E. I ulje od nevena je spremno!

Potrebno je da nanosite svega nekoliko kapi nevenovog ulja koje ćete da utrljate u kožu nakon rutine čišćenja lica. Ovo će biti dovoljno da nahraniš, hidriraš i obnoviš svoju kožu!

Mast od nevena za lice

Nema ništa bolje za dubinsku hidrataciju kože od masti na bazi prirodnih sastojaka! Mast od nevena za lice je korisna za suvu ili oštećenu kožu, a takođe podstiče brzo zaceljivanje i regeneraciju kože zahvaljujući svojim protivupalnim i antibakterijskim svojstvima.
Kada se primeni lokalno, mast od nevena može pomoći u smanjenju upale i podstaći zaceljivanje ranica, iritacija i bilo kakvih upalnih stanja kože. Nevenova mast za lice čak može pomoći u ublažavanju kontaktnog dermatitisa.

Mast od nevena za lice često koristi za negu suve ili oštećene kože i postiže fenomenalne rezultate jer ima prirodna restorativna svojstva koja koži daju mladalački sjaj.

Zato može da posluži i za zaštitu kože od prevremenog starenja. Mast od nevena je dovoljno sigurna da se koristi na nežnoj koži ispod očiju da bi se sprečila pojava finih linija i bora.

Previše vremena na suncu ili reakcija na određeni tretman za lice rešava niko drugi nego neven.

Neven kao mast za lice, nanet onoliko često koliko je potrebno, umiriće tvoju kožu i popraviti oštećenja za samo nekoliko dana!

Neven čaj za lice

Neven čaj za lice može da se koristi u vidu obloga za lice ili kao sredstvo za ispiranje lica. U svakom slučaju, očistiće kožu i smiriti bilo kakvu upalu.

Ovako se pravi:

Latice nevena, otprilike 1-2 kašičice ako su suve (2-4 kašičice ako su sveže). Pomešati ih sa 1 šoljom ključale vode i procediti nakon 10 minuta. Za jači čaj od nevena, ostaviti da odstoji preko noći pre nego što ga procedite.

Dobijeni čaj od nevena može da se koristi tako što ćete natopiti čistu tkaninu njime i koristiti ovo kao obloge za smirivanje upale na licu. Drugi način je da jednostavno isperete lice čajem od nevena. Efekti su fenomenalni!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here