Tanjug

Najmanje troje ljudi je nastradalo od posledica nevremena i katastrofalnih poplava koji su u poslednja 24 sata zahvatili Sloveniju, javlja slovenačko “Delo”.

Ministar odbrane Marjan Šarec rekao je da je situacija ozbiljna, da je vojska na terenu i da je aktiviran akcioni plan Vihra.

Vatrogasci, civilna zaštita i vojnici imaju problem da pristupe pogođenim područjima jer su putevi poplavljeni i neprohodni na mnogim mestima, a u Kamniku je voda odnela mostove i poplavila privatne objekte i javne ustanove.

Slovenački državljanin poginuo je na području Kamnika, a dva holandska državljanina poginula su u planinama u oblasti Kranje.

Okolnosti pogibije se još utvrđuju, potvrđeno je iz Generalne uprave policije.
Policija još istražuje okolnosti pogibije, ali prema do sada dostupnim informacijama, čini se da su sve tri žrtve mogle nastradati u poplavama ili nevremenu.

“U Kamniku se sugeriše da bi smrt mogla biti posledica poplava, ali se na planinama sugeriše da je smrt nastupila od udara groma. Okolnosti pogibije se još utvrđuju”, naglasila je Maja Adlešič Ciperle iz Opšte uprave policije.

Policija je jutros obaveštena o pogibiji slovenačkog državljanina na području Kamnika, a sinoć je obaveštena da su dva stranca nestala u planinama na području Kranja.

Više informacija biće dostupno kada policijski službenici završe sa uviđajem, istakla je Adlešič Ciperle.

Pljuskovi su počeli u podnožju Julijceva i prešli u Gorenjsku i Korušku i Savinjsku kotlinu.
Problemi će se sada preneti na jugoistok zemlje, Kočevsku i Dolenjsku.

Na zapadu i u centralnoj Sloveniji više neće biti ovako obilnih pljuskova, ali će se situacija pogoršati na istoku do granice sa Hrvatskom, navodi “Delo”.

Još jedna oluja se očekuje u nedelju, ali neće izazvati takve probleme, vreme će se smiriti tek u ponedeljak.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here