NFL: Šerman i Linč pregazili San Francisko, rekord “Megatrona”

0

Razbio Berse: Kelvin Džonson "Megatron"

Četa Pita Kerola igra sve bolje kako sezona odmiče. Granitna odbrana "Ledžiom of bum" opet je bila na visina zadatka, a Šeman kao da se preplatio da bude noćna mora Fortinajnersa.

Prošle sezone odveo je svoj tim u Superboul posle presečene lopte u svojoj N zoni, u poslednjim trenucima meča, a sada je bio najzaslužniji što tragično loš Kapernik ništa nije mogao da uradi u napadu. 

 

Zanimljivo, ne meču je bio samo jedan tačdaun, koji je postigao Robert Turbin. U napadu, odličan je bio Maršon Linč, koji je opet pretrčao više od 100 jardi (104). Ovim trijumfom, Sijetl je zadržao priključak za vodećom ekipom zapada NFC-a Arizonom. Šampion ima skor 9-4, dok San Francisko ima osam pobeda i pet poraza.

 

Posle dva poraza, Detroit se vratio u pobednički ritam pošto je u prvom meču 13. nedelje NFL šampionata savladao na "Ford fildu" Čikago 34:17 (3:14, 21:0, 0:3, 10:0). Briljirao je Kelvin Džonson, koji je ušao u istoriju lige kao risiver koji je stigao najbrže do 10.000 jardi.

 

Popularni "Megatron" imao je dva tačdauna i 146 jardi. Sjajan je bio i kvoterbek Lajonsa Metju Steford, koji je sakupio 390 jardi i imao dva tačdaun pasa, oba ka Džonsonu. 

 

Čikago je ponovo razočarao, a ovom porazom i definitivno je izgubio šanse da se nađe u plej-ofu. Očajan, kao i tokom čitave sezone, bio je kvoterbek Bersa Džej Katler, koji je bacio dve presečene lopte.

 

Gosti su dobro otvorili meč, imali vođstvo od 14:3 u prvoj četvrtini, ali je onda usledio "uragan" Steforda i Džonsona. Detroit je drugu četvrtinu dobio sa 21:0. 

 

Lajonsi su drugi na severu NFC-a sa skorom 8-4 (prvi Grin Bej Pekersi, imaju 8-3), dok je Čikago na trećem mestu divizije sa pet pobeda i sedam neuspeha.

 

U derbiju istoka NFC-a, Filadelfija je protutnjala kroz Dalas, pobedivši 33:10 (14:0, 9:7, 7:3, 3:0). Kaubojsi su ponovo potvrdili da mnogo bolje igraju u gostima (svih pet pobeda) nego na svom "AT &T" stadionu, gde su i četvrti put poraženi. U odusustvu povređenog Nika Folsa, sjajno je komandovao svojim napadom iskusni kvoterbek Mark Sančez, koji se odlično uklopio u mašinerija Čipa Kelija.

 

Briljirao je raning bek gostiju Lišon Mekoj, koji je imao istrčanih 159 jardi, uz jedan tačdaun. Od risivera najraspoloženiji je bio Džeremi Meklin, sa 108 jardi iz osam hvatanja. S druge strane,  kvoterbek Dalasa Toni Romo nije imao svoje veče, pa su Kaubojsi prepustili lidersku poziciju istoka NFC-a Filadelfiji. Iglsi imaju skor 9-3, dok je Dalas zabeležilo osam trijumfa i četiri poraza.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here