Niče kuća Radovanovića

0

 

Između ostalog posetili su šestočlanu porodicu Radovanović, iz Drenovca kod Paraćina, i pomogli da se nastavi izgradnja njihove porodične kuće. Radovanovići imaju: tri ćerke, Elenu, Emiliju i Milicu i sina Mihajla, koji je najmlađi.

Podsećanja radi, "Nemanjići" su u januaru ove godine započeli izgradnju porodične kuće ovoj porodici, pošto su Radovanovići morali da napuste kuću u kojoj su do tada živeli.
 

Radovi dobro teku

Aktivisti "Nemanjića" kažu da Radovanovići najveći deo radova na kući izvode sami uz pomoć svojih prijatelja i komšija i da zato gradnja ide sporije, ali oni su ipak zadovoljni jer je ploča već završena. Na redu je da se postavi krov.
Prema njihovim rečima, čitaoci "Vesti" biće obavešteni kada se radovi na kući privedu kraju.

Do novembra 2013. godine živeli su u trošnoj kući, koja se urušavala i koja nije zadovoljavala ni minimalne uslove za normalan život. U svom dvorištu su imali ranije urađen temelj za kuću, ali usled nedostatka novca nisu mogli dalje da nastave sa gradnjom te su humanitarci iz Tićina priskočili u pomoć.

Tokom poslednje posete "Nemanjića" Radovanovićima je kupljen građevinski materijal za izgradnju betonske ploče na drugom delu kuće, zatim materijal za krov i na kraju kompletan materijal za vodovod i sanitarije za kupatilo. Vrednost ove akcije je 3.000 švajcarskih franaka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here