pixabay.com

Svi smo različiti i svi imamo različite potrebe i želje i u redu je da povremeno uđemo u sukob. Ipak, važno je kako te sukobe rešavamo.

Ne postoji tajna formula koja bi garantovala uspjeh neke veze, ali postoje već isprobani saveti koji drugima pomažu i koje možemo da primenimo na sebi. Jedan takav je na svom Tik – Tok profilu podijelio psiholog i stručnjak za veze Minful Tom.

Prema njegovom mišljenju, samo šest reći vam mogu pomoći da na jednostavan način izbegnete ulazak u dalju raspravu sa partnerom.

– Već nekoliko godina moja supruga i ja čim primetimo da je ovaj drugi nezadovoljan, pitamo “Da li želiš utehu ili rjšenje? – kaže on.

Ta rečenica im, tvrdi psiholog, u proseku 9 od 10 puta pomogne da izbegnu svađu.

Objasnio je da “uteha” znači samo biti uz partnera i saslušati ga sa razumevanjem, umesto da odmah pokušavamo da rešimo problem.

– Tada ne tražimo rešenja i ne pokušavamo da pomognemo, već samo slušamo partnera – kaže on.

Svima nam je ponekad potrebno rame za plakanje i neko ko nas razume, a planiranje partnera kako da reše neki problem ponekad može biti iritantno. Neki put pak, kaže psiholog, svi želimo da nam neko zaista pomogne da pronađemo izlaz iz problema, pa to i pokušamo kada nam partner kaže da “želi rešenje”.

Video sa ovim jednostavnim, a korisnim savetom sakupio je više od milion pregleda i na hiljade komentara, a većini se dopao i odlučili su da ga isprobaju na sopstvenim vezama.

– Moj muž je trenutno pod velikim stresom, pa mi je baš ovo potrebno – napisala je jedna žena u komentaru, a neki komentari su bili da ih partner izluđuje kada im stalno nudi rešenje, a često im je samo potreban empatičan sagovornik.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here