Nije tačno da sam malodušan

0

Konačno pravi Adem Ljajić. Srpski reprezentativac postigao je prvenac za Romu na meču sa Parmom (2:1) i najavio mnogo bolje igre u nastavku sezone. Malo ko je očekivao da će biti starter protiv Parme, ali je mladi vezista na najbolji način opravdao poverenje koje mu je ukazao trener Rudi Garsija. Francuski stručnjak je pred ovaj duel nahvalio Ljajića u medijima, rekao da veruje u njega 200 odsto, što je srpskom fudbaleru očigledno bio veliki stimulans.
– Nisam mislio da ima tako visoko mišljenje o meni, ili da budem precizniji nisam mislio da će javno reći tako nešto. Veoma sam mu zahvalan zbog ukazanog poverenja. Ko želi da priča loše o meni, neka izvoli. Nije tačno da ne volim da treniram i da sam malodušan. Na svakom treningu se zalažem maksimalno. Ono što me interesuje jeste da Roma igra dobro, da pobeđuje i da se bori za trofeje, rekao je Ljajić, za italijanske medije, a preneo "Mocart sport".
Naš reprezentativac je na indirektan način stavio do znanja da se oseća po malo zapostavljeno u Trigoriji, a da mediji neprestano dovode u pitanje njegove kvalitete i zalaganje što ostavlja posledice. Mada se on trudi da se koncentriše isključivo na njegov posao.
– Jedino što mogu da uradim je da treniram i da slušam trenera čekajući šansu da pokažem kvalitet. Na kraju je trener taj koji odlučuje ko igra, a ko ne. Imamo veliki broj odličnih igrača, počev od Pjanića. Ja lično i mislim da je to normalno, želeo bih da igram uvek – iskreno je priznao Ljajić.
Reči mladog Novopazarca objašnjavaju potrebu Garsije da javno na konferenciji za novinare pohvali Adema i da pozove sve u klubu i u medijima da ukažu poverenje mladom igraču. Interesantno je i da je posle utakmice sa Parmom Garsija, koji obično ne voli da priča o pojedincima neposredno po završetku mečeva, u svim izjavama za medije isticao pogodak Ljajića i njegovu dobru igru ponavljajući potvrdu sa konferencije za novinare da je otvoreno pokazivanje poverenja lekovito za Adema.
Srpski fudbaler je pričao i o ambicijama Rome u ovoj sezoni priznajući da Juventus ostaje favorit za osvajanje skudeta ali i da Roma ne odustaje od svojih ambicija na sva tri fronta na kojima je angažovana ove sezone.
– Mi imamo tri cilja za koje se borimo u ovoj sezoni i učinićemo sve što možemo da ih dostignemo – poručio je Ljajić.
Adem Ljajić je u Romu stigao 2013. godine iz Fiorentine. Do sada je odigrao 36 mečeva i postigao sedam golova. Bivši igrač Partizana je za reprezentaciju Srbije odigrao devet utakmica.

 

Možemo protiv Juventusa
Adem Ljajić veruje da njegov tim ima šanse da skine torinsku "Staru damu" sa prvog mesta u Italiji.
– Juventus je favorit, ali je prvenstvo dugo i sve je moguće. Šampion je jak, ali i mi imamo kvalitetan sastav i možemo da ih iznenadimo – rekao je srpski reprezentativac.

Jedan je Toti
Ljajić je postigao sjajan gol protiv Parme posle fenomenalne asistencije legendarnog kapitena Rome Frančeska Totija.
– Drago mi je što sam saigrač Totiju. On je izvanredan igrač i malo je takvih fudbalera na svetu. Frančesko na terenu vidi ono što drugi ne mogu – istakao je Ljajić.

 

 

 

UDINEZE SLAVIO U RIMU
Stanković uspešniji od Đorđevića
Fudbaleri Udinezea pobedili su u Rimu ekipu Lacija sa 1:0 u poslednjoj utakmici četvrtog kola Serije A. Jedini gol na meču postigao je Siril Tire u 27. minutu.
Za Lacio je od 46. minuta zaigrao srpski reprezentativac Filip Đorđević, dok je na klupi Udinezea, kao asistent trenera Stramaćonija, sedeo Dejan Stanković, nekadašnji kapiten "orlova" i rekorder po broju mečeva za naš nacionalni tim.

 

Stanković je takođe i bivši igrač Lacija.
Treba još dodati da Dušan Basta zbog povrede šake nije mogao da igra za Lacio, dok je s druge strane golman Željko Brkić sedeo na klupi Udinezea.
Posle četiri odigrana kola Udineze ima tri pobede i jedan poraz i treći je na tabeli Serije A sa devet bodova. S druge strane, Lacio je upisao u treći poraz i sa samo tri osvojena boda nalazi se na 15. mestu.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here