Nikolaj Davidenko izbacio Nadala

0

Davidenko sada ima po jednu pobedu i poraz, dok Nadal ima dva poraza uz set-količnik 0-4 i nema šansi za plasman u polufinale. U poslednjem kolu igraju Soderling – Davidenko i Đoković – Nadal.

 

Nikolaj Davidenko ima ogromne šanse za plasman u polufinale

 

Nadal je, kao i u duelu sa Soderlingom, stajao suviše iza osnovne linije i dozvoljavao protivniku da diktira tempo sa osnovne linije. Uz to, forhend spinovi drugog tenisera sveta bili su bezopasni, a ni dovoljno duboki u velikom broju slučajeva, pa je Rus sjajno koristio obilje prilika koje je dobio.

 

U prvom setu na terenu je postojao samo jedan igrač – Davidenko je jednostavno u svim segmentima igre bio značajno bolji i lako poveo u setovima.

 

Čini se da Nadal u drugom delu nije naročito poboljšao igru, ali je Rus malo popustio, što je Špancu omogućilo da se vrati u meč uprkos brejku zaostatka.

 

Sa dva traljava forhend spina Nadal je izgubio 11. gem, ali Davidenko nije uspeo da odservira za meč. U prvom delu taj brejka igralo se sa dosta grešaka, a potom je Rus preuzeo inicijativu i sa dva odlična forhenda i dobrim servisom prelomio meč posle jednog časa i 47 minuta igre.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here