Nikolić u Krupnju: Bili smo hrabri, sada budimo solidarni

0

Ovako je danas izgledao Krupanj
 

"Apelujem na sve građane, preduzetnike, na sve koji imaju nešto više čega mogu da se liše, da se sada okrenu drugoj vrsti solidarnosti", rekao je Nikolić prilikom obilaska Krupnja.

 

Konvoj sa humanitarnom pomoći, koji je uputio Nikolić, stigao je oko 13 sati u Krupanj. Stiglo je 27 kamiona sa neophodnom hranom, pićem, pelenama i proizvodima za ličnu higijenu.

 

Nikolić je rekao novinarima da je Krupanj trenutno najugroženiji, zato što je predaleko, što je preslaba opština i što "ovde treba svega". On je istakao da je meštanima sada najneophodnije obezbediti mašine, ali i put kojim će doći do svojih kuća.

 

"Svako misli da je njegova muka najteža. Zato postoje ljudi koji će iz svoje struke, bez pritisaka da utvrde listu prioriteta, da utvrde koliko je ko štetu pretrpeo. I kome kolika pomoć treba" rekao je Nikolić, koji je razgovarao sa okupljenim građanima.

 

Rekao je da se Srbija obratila celom svetu i da očekuje veliku pomoć, jer je ovakvu katastrofu, retko koja država doživela. Sa predsednikom Nikolićem, Krupanj je posetio i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here