Nismo spremni da žmurimo pred pritiscima

0

Put ka EU ne zavisi od Prištine: Marko Đurić

 

Šef kancelarije za KiM je u Kažiprstu rekao i da je Srbija spremna da razgovara sa svakim predstavnikom koga izaberu Albanci.

 

"Spremni smo sa svakim da razgovaramo. Želimo mirne i normalne odnose, ali nismo spremni da žmurimo pred pritiscima i perfidnim i kontinuiranim napadima na pripadnike srpske zajednice na Kosovu i Metohiji", rekao je Đurić.

 

Đurić je rekao da je stav Srbije da proces pristupanja EU bude što više odvojen od razgovora o normalizaciji i dodao da je dosad Priština tvrdoglavo odbijala da sprovede promene neophodne za osnivanje Zajednice srpskih opština.

 

"Nas zanima i nekoliko ključnih pozicija u vladi, kako bi sa njih predstavnici srpske zajednice mogli da rešavaju ključna pitanja za srpsku zajednicu", rekao je Đurić.

 

Komentarišući pritiske i poruke da Srbija neće ući u EU bez priznanja Kosova, Đurić je istakao i da Evropa nije i ne može biti kompletna bez Srbije, ali i da odluke zavise od pojedinačnih stavova članica EU.

 

Na pitanje da li je helikopterom išao na Kosovo, o čemu su pisali pojedini mediji, Đurić je odgovorio potvrdno rekavši da se to dešavalo kada je za tim bilo potrebe.

 

"Nekada sam poželeo i da idem i mlaznim avionom, koliko su hitne situacije bile, ali najčešće idemo automobilom u kome nikad nema manje od četvoro ljudi", rekao je Đurić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here