Nišvil obeležava Svetski dan džeza u dve države

Nišville džez festival obeležiće 30. april – Svetski dan džeza u dve države i četiri grada, sa 10 koncerata.

Koncerti će biti održani u Dimitrovgradu, Bujanovcu, Tirani i Nišu, a predstaviće se bendovi niške džez, bluz i vorld mjuzik scene.

Priključiće im se i domaći muzičari da bi se oficijelni program spontano pretvorio u džem sešn, što po tradiciji predstavlja poseban užitak za publiku, ali i za muzičare na bini.

U Tirani će gostovati niški etno džez sastav „Jažotheria“ u hotelu Ragner, u Domu kulture u Dimitrovgradu nastupiće bluz rok bend „Kolege“, a u Domu kulture u Bujanovcu sviraće vorld mjuzik sastav „Irish Clovers“.

U Nišu će biti održan matine koncert ispred Nišville džez muzeja u Tvrđavi gde će nastupiti bendovi „Nišville Youth Arkestra“, „South Rail Mešengers“ i „Sirius A Dis Arkestra“.

Celovečernji program u Nišu biće i ovom prilikom održan u klubu „Feedback“.

Nosioci programa biće niški džez fjužn sastav „Stone Heads“, a nastupiće i poznati uigrani dvojac Ð Master Flow iz Novog Sada i Ð Loptica iz Niša.

Po tradiciji, predviđen je i džem sešn na kome će nastupiti niški renomirani muzičari.

Na sve programe povodom Svetskog dana džeza, ulaz je besplatan.

Poslednji dan aprila proglašen je od strane UNESCO-a, na inicijativu Herbija Henkoka, Svetskim danom džeza i obeležava se od 2012. godine, uz obrazloženje da je u poslednjih 100 i više godina, džez postao glas slobode i tolerancije u brojnim zemljama sveta.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime