Nova Ana trenira u Miloševu

0

Viktorija Matejević

Stajala je obučena u tenisku haljinicu spremna da odigra meč. Prva misao bila je: ako je već lepa ne mora da ume da igra tenis. A onda je počela kanonada jakih udaraca. Za nekoliko minuta je publici bilo jasno da je pred njima izuzetna igračica, velika teniska nada.

Šarmantna teniserka se kasnije uz prekrasan osmeh kratko predstavila – Viktorija. Sa njom je bio i njen otac Velimir Matejević, koji je skromno kroz razgovor pomenuo da je nekada bio poznati fudbaler i igrao u zlatnoj generaciji negotinskog "Hajduk Veljka". Velimir i supruga Svetlana otišli su u Švedsku 1990. Kaže da je dugo razmišljao da se vrati, ali danas mu je drago što je ostao. Tri godine kasnije dobili su ćerku Viktoriju, uz devet godina starijeg sina Bojana.

Danas porodica Matejević živi u švedskom gradu Helsingborgu.

Tata je rano uočio kod Viktorije sklonost ka sportu. Pošto je tenis u Švedskoj izuzetno popularan i šestogodišnja Viktorija je zatražila od oca da joj kupi reket i upiše je u tenisku školu. Velimir se nikada nije pokajao što je to i učinio jer je Viktorija brzo pokazala da ima raskošan talenat.

– Tenis je skup sport, oprema, treniranje… Imam sreću što mi danas podršku daje poznata firma sportske opreme Yonex, jer to mojima olakšava život. Za treninge koji su dva puta dnevno, tri ili četiri dana u nedelji, možete zamisliti koliko reketa strada – kaže za "Vesti" Viktorija.

 

Na američkom koledžu

Viktorija je stipendista poznatog američkog koledža Washington State University.
– Ova nagradna stipendija koju dobijaju poznati sportisti je za mene veliki stimulans, ne samo u tenisu, jer igram za tim koledža i redovno treniramo sa vrhunskim trenerima u vrhunskim uslovima, već i moja želja da nastavim uspešno studiranje, kao što sam počela – priča ovih vrelih avgustovskih dana u Negotinu Viktorija Matejević.

Viktorijin Helsingborg teniski klub je tri puta osvajao prvenstvo Švedske, a ona pominje svoje drugo mesto u finalu singla, kada je izgubila već dobijeni meč. Posebno joj je drago i prvo mesto za mlade igrače do 13 godina, koje je majstorski osvojila, pošto je deklasirala sve protivnice.

Uzor joj je naravno Ana Ivanović, a prati sve mečeve Novaka Đokovića i drugih naših tenisera.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here