Nova “korsa” iskoračila iz svoje klase

0

 

Novi poboljšan i ekonomičan turbo motor zapremine 1l sa tri cilindra, efikasan sistem prenosa, novo vešanje i optimizovan upravljački sistem pružaju preciznost i udobnost u maloj "korsi".

 

Opelovi konstruktori su "korsi" dali nov dinamičan oblik u skladu sa filozofijom dizajna ove firme, uvodeći tečne, izvajane oblike i precizne detalje. Upadljiv prednji deo krakterišu farovi u obliku "krila" sa Opelovim karakterističnim dnevnim LED svetlima u obliku "krila", nisko postavljenom trapezoidnom rešetkom SPORTskog izgleda. Izvajane bočne strane karakterišu Opelova tipična "blade" izvedba karoserije. Na zadnjoj delu, široka, horizontalna podeljena zadnja svetla vizuelno proširuju automobil i teku preko zadnjeg dela dajući automobilu još bolje držanje.

 

Promene su najuočljivije tek kada sednete u novu "korsu" i provozate je. Potpuno nova kabina, sa svedenim, izduženim oblicima, uz šasiju koja nudi još veću udobnost, preciznije upravljanje, potpuno nov pogonski agregat i smanjen nivo buke zajedno pružaju potpuno novo iskustvo u vožnji.

 

Šasija nije nasledila nijednu komponenetu sadašnje "korse". Stabilnost u skretanju i pravolinijskom kretanju je povećana zahvaljujući težištu koje je niže za 5 milimetara, čvršćem podramu i novoj geometriji vešanja sa novim prednjim zglobom. Poboljšani su ponašanje prilikom prevrtanja, odziv na upravljanje i karakteristike podupravljanja. Nove karakteristike amortizacije omogućavaju "korsi" bolje prigušenje vibracija izazvanih rupama i neravnim površinama na putu, što stvara izuzetnu udobnost u malom automobilu.

 

Nova standardna karakteristika u svim modelima "korse", "City" režim koji se aktivira jednostavnim pritiskom na taster, olakšava upravljanje pri malim brzinama. Što se tiče trenutnog modela "korse", korisnici mogu izabrati jednu od dve vrste šasija, "Comfort" i "SPORT". Šasija "SPORT" ima kruće opruge i amortizere kao i specifičnu geometriju i kalibraciju upravljačkog sistema, što omogućava brži odziv.

 

Nova "korsa" uvodi niz sistema za podršku u vožnji. Bezbednost je unapređena zahvaljujući novim sistemima, koji su po prvi put dostupni na ovom modelu, poput bi-ksenonskih farova sa svetlima za skretanja, "Side Blind Spot Alert" sistema za detekciju mrtvog ugla i "Opel Eye" prednjom kamerom sa prepoznavanjem saobraćajnih znakova, automatskom regulacijom dugih svetala, indikatorom rastojanja i sistemom za upozorenja od čeonog sudara. Sistem za upozorenje od čeonog sudara projektuje upozorenje crvene boje direktno na vetrobransko staklo. Pored toga, sistem za praćenje pritiska u gumama upozorava vozaču u slučaju drastičnog smanjenja pritiska u nekoj od guma.

 

Udobnost u vožnji je unapređena pomoću funkcije napredne podrške parkiranju (Advanced Park Assist) koja omogućava automatsko upravljanje prilikom parkiranja, kao i retrovizorskom kamerom i podrškom pri kretanju na usponu. Upravljač, prednja sedišta a sada i vetrobransko staklo se mogu zagrejati kako bi se u kabini postigla prijatna toplota, kao i dobra vidljivst pri hladnom vremenu. A za aktivne SPORTiste, u zadnjem delu Opel nudi kao opciju integrisan praktičan "FlexFix" nosač za bicikle.
 

Peta generacija Opelovog najprodavanijeg modela imaće premijeru na Salonu automobila u Parizu 4. oktobra, a prvi primerci će napustiti fabrike u Saragoii i Ajzenahu do kraja ove godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here