EPA-EFE
Novak Đoković

Novak Đoković odgovorio je na sva pitanja, oborio je skoro sve najvažnije rekorde, a sada ostaje još jedno pitanje: do kada će da igra? Izgleda da ne namerava da stane, ako je suditi po njegovim poslednjim izjavama.

Govoreći o dugovečnosti i o tome koliko je uložio u sebe, Novak je istakao da se nada da će imati još nekoliko dobrih godina na grend slemovima.

– Očigledno je bilo istorijsko, ispunjavajuće. Neverovatno uzbuđenje što sam osvojio 24. grend slem. Uvek su grend slemovi i nedelje na prvom mestu bili najvažniji. Mislim da sam imao sreće što sam većinu svoje karijere proveo bez povreda. Fokusirao sam se na širu sliku, dugoročno i dosta uložio kako bih mogao da što više godina zadržim ovaj nivo. Znao sam da ću, ako se to desi, ako budem imao dugu karijeru, uspeti da osvajam grend slemove – rekao je najbolji teniser svih vremena i nastavio:

– I dalje sa 36 godina napredujem, mislim da godine ne utiču na mene mnogo, da kucnem u drvo. Nadam se da ću imati još nekoliko sjajnih godina na grend slemovima, posebno jer su to moji najviši ciljevi i prioriteti.

Najavio je Nole da ove godine želi da osvoji Dejvis kup sa Srbijom.

– Grend slem sezona je završena, ali imamo još nekoliko meseci do kraja sezone. Igraću Bersi, jedan od turnira iz serije 1000. Zaista važan na ATP turu. Potom Završni turnir u Italiji, a onda i Dejvis kup za Srbiju, moju zemlju. To je veliki cilj za kraj sezone. U plej-ofu smo, u četvrtfinalu, tako da se nadam da ćemo se dočepati trofeja – zaključio je Đoković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here