EPA/James Ross
Novak Đoković

Novak Đoković imao je pravo da sačeka do poslednjeg trenutka da se povuče sa turnira u Indijan Velsu, ali je mogao da dobije pozitivan publicitet da je odustao ranije, smatra čuveni Džim Kurijer.

Srpski teniser nije mogao da putuje u Sjedinjene Američke Države jer nije primio vakcinu protiv koronavirusa. Zbog toga je propustio masterse u Indijan Velsu i Majamiju.

Đoković je do poslednjeg trenutka čekao da se zvanično povuče sa turnira, što su mu mnogi zamerili.

– Novak je bio dosledan. Ne želi da se vakciniše, to je jasno. Poštovaće pravila i takmičiće se gde može – rekao je Kurijer.

– Da sam na njegovom mestu, ja bih izabrao da se povučem pre početka kvalifikacija. Mogao je da iskoristi dobar publicitet, ali imao je pravo da sačeka do poslednjeg trenutka. Mislim da se nadao da će doći do promene pravila i da će mu biti dozvoljeno da se takmiči. Želeo je sebi da ostavi tu šansu i to je po pravilima.

Prethodno je najbolji teniser sveta deportovan iz Australije, pošto je ministar za imigracije Aleks Hok zaključije da podstiče antivakserski sentiment.

– Ono što se dogodilo u Australiji je politički potez ljudi koji su želeli publicitet. Nije trebalo ni da ide tamo. Nastao je haos – zaključio je Kurijer.

Đoković će se na teren vratiti na mastersu u Monte Karlu.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here