Novak potcenjen i otpisan kao protiv Nadala?

3
EPA/Juanjo Martin
Novak Đoković i Karlos Alkaras

Dok teniski svet sa nestrpljenjem iščekuje petak popodne, polufinale Rolan Garosa i obračun Karlosa Alkarasa i Novaka Đokovića, svetske kladionice su već odredile “pobednika”. Gotovo kod svih “bukmejkera”, Španac se kotira bolje od Srbina.

Kao svojevremeno kada je igrao sa Nadalom u Parizu, a kladioničari davali veliku prednost “Biku sa Majorke”, tako je i ovog puta Đoković već unapred potcenjen i otpisan.

Kvota na pobedu Alkarasa je 1,50, dok je na trijumf Đokovića čak 2,63. To znači da bi oni najhrabriji navijači srpskog tenisera mogli dobro da zarade ukoliko bi se kladili na Noletovu pobedu.

Ipak, Novak je u prošlosti često uspevao da demantuje kladioničare koji su ga otpisivali unapred u duelima sa Nadalom na Rolan Garosu, a tako bi i ovog puta moglo da bude u okršaju sa Alkarasom.

Đoković poštuje formu narednog protivnika, ali ga, zanimljivo, ne doživljava kao Rafaela Nadala ili Rodžera Federera.

– Karlos je igrač koji privlači puno pažnje. Nadal i Federer su Nadal i Federer. Rivalstvo sa njima i rivalstvo sa Alkarasom ne mogu da se porede. Moraće još puno da vesla da bi dostigao te visine i da bih ga poredio sa njima, ali je na dobrom putu – istakao je Đoković uz pohvale za formu u Parizu.

Ni Alkaras nije štedeo komplimente na račun igre Đokovića na Rolan Garosu.

– Ako hoćeš da budeš najbolji, moraš da pobediš najbolje. Za mene je igranje protiv takve legende kao što je Novak istorijska prilika. Đoković igra 45. grend slem polufinale i mislim da vam to sve govori. Igra fantastičan tenis, vraća sve, kao zid je, probaću da zaboravim sve i da se fokusiram samo na tenis – poručio je Alkaras.

Obračun prvog i trećeg tenisera sveta zakazan je za petak na terenu “Filip Šatrije” u Parizu, najverovatnije kao drugi po redu u večernjem terminu.

3 COMMENTS

  1. Hvala Đokovićima za priliku da uživamo u ovoj neizvesnosti. Đoković je jedna od malo svetlih tačaka u Srbijici. Mislim da je cela Srbija, a i sav srpski živalj, bilo gde u svetu, uz njega. Samo hrabro momče. Ne daj se. Mi smo uz tebe. Osvetlaj svoj obraz, a mi ćemo biti ponosni što si naše gore list. Srećno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here