Tanjug/AP
Adrijan Manarino

Posle ulaska u prvih dvadeset na ATP listi, Adrijan Manarino je napravio novi podvig, prošavši u osminu finala Australijan opena pobedom protiv šesnaestog nosioca Bena Šeltona posle više od četiri i po sata borbe 3-2, po setovima 7:6, 1:6, 6:7, 6:3, 6:4.

Možda i neočekivano interesantan dvoboj priredio nam je dva preokreta, nakon kojih se Francuz bolje snašao i zasluženo prošao u osminu finala, gde ga čeka Novak Đoković.

Šelton je tako “izbegao” drugi međusobni okršaj sa prvim teniserom sveta, nakon onog sada već čuvenog u polufinalu US opena, kada je Nole “spustio slušalicu” posle ubedljive pobede.

Manarino ima 35 godina, a interesantno je da mu je trenutni plasman na 19. mestu ATP liste i najbolji u karijeri. Osvojio je 5 titula do sada, a na grend slemovima nikad nije prošao dalje od osmine finala, tako da bi eventualni trijumf protiv najboljeg tenisera svih vremena značio i njegov najveći uspeh na ovim turnirima.

Đoković i Manarino su se do sada sastajali četiri puta, a srpski teniser je sve mečeve ubedljivo rešio u svoju korist uz samo jedan izgubljeni set. Novak je Francuza dva puta pobedio na Vimbldonu, ali treba napomenuti da su poslednji meč odigrali još 2018. godine.

S obzirom da levoruki Manarino sada igra svoj tenis karijere, sigurno je da će predstavljati ozbiljan test Đokoviću na putu do 11. titula na Australijan openu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here