EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ
Đoković vredno trenira u Tokiju

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rutinskom pobedom nad Ugom Delijenom (6:2, 6:2) započeo je Olimpijske igre u Tokiju. Posle uvodnog meča, Srbin je istakao da su uslovi za igru u glavnom gradu Japana bili veoma teški i da ne razume zašto se početak prvih mečeva ne pomeri za kasnije termine.

– Mislim da sam odigrao dovoljno za pobedu, znam da mogu bolje. Ima nekih segmenata koji su bili bolji na treninzima prethodnih dana, ali to je nešto što se i očekuje, jer meč je neka druga priča. Koliko god imao iskustva, to su Olimpijske igre, očekivanja, pritisak da kreneš, da odigraš kvalitetno, na nivou koji želiš. Ipak, 6:2, 6:2 na kraju, nisam proveo mnogo vremena na terenu, uslovi su teški, iscrpljujuće je pogotovo kad je sunce. Ne razumem zašto se ne pomeri početak prvih mečeva, ni TV prenos nije izgovor, jer zbog vremenske razlike bi to i odgovaralo i Evropi i Americi – rekao je Đoković.

Protivnik iz Bolivije, trenutno 139. na listi, nije krio oduševljenje zbog prilike da igra protiv Novaka.

– Fina osoba, rekao mi je nekoliko lepih reči na mreži, želeo je da razmenimo majice, što smo u svlačionici i učinili. Rekao je da mu je ovo jedinstveno iskustvo, da mu se san ostvario. Želim mu sve najbolje u karijeri.

Poput Delijena, i ostali takmičari u Tokiju koriste svaku šansu da razgovaraju ili se fotografišu sa najvećom zvezdom turnira.

– Imam punu pažnju u poslednja tri dana, mnogo sportista mi je prilazilo, tražilo da se slikamo. Počastvovan sam, godi mi to do trenutka kada moram malo da se sklonim, da se usredsredim na ono što je najbitnije. Ali, olimpijsko iskustvo se razlikuje od bilo čega, bilo kojeg turnira i trudim se da upijem što više toga. Predstavljati svoju zemlju u olimpijskom selu je posebno iskustvo.

Srbija je već drugog dana takmičenja došla do medalje. Damir Mikec je uzeo srebrno u strešljaštvu.

– Fantastične vesti! Prva medalja, Mikec koji je putovao ovih dana u šest ujutru iz sela, pa smo se šalili što ne može da se druži sa nama. Za njih strelce je borilište sat i po daleko. Svaka mu čast, mnogo mi je drago, ovo su mu četvrte Igre, kao i meni i prva medalja. Zaslužio je.

U nastavku turnira, Đokovića čeka duela sa Nemcem Jan-Lenardom Štrufom.

– Imam dobar skor sa njim, ali imali smo nekoliko težih mečeva. Vrlo je nepredvidiv, ima dobar servis, igra izuzetno snažno, izlazi na volej, a ovde lete loptice, brži su uslovi, što je za njega dobro. On voli da rizikuje, pa očekujem da će da me napada, da mi oduzima vreme, da skraćuje poene. Znam šta me očekuje, spremiću se, nadam se najboljem – zaključio je Đoković.

Taj meč na programu je u ponedeljak. Vreme će biti naknadno određeno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here