Nove članice NATO-a slave fašizam

0

Sergej Lavrov, šef ruske diplomatije
 

U depeši pod nazivom "Ne znači ne: Crvena linija Rusije po pitanju proširenja NATO-a" Lavrov, takođe, naglašava da je Rusija ubeđena da proširenje bloka nije zasnovano na bezbednosnim razlozima, već da je reč o zaostavštini hladnog rata.

Lavrov je upozorio da je malo verovatno da će članstvo u Alijansi pomoći u jačanju demokratskih vlada, preneo je "Glas Rusije".

 

"Rusija je zabrinuta da bi snažne podele u Ukrajini u vezi sa članstvom u NATO-u, gde se većina etničkih Rusa protivi članstvu, mogle da vode do velikog razdora, uključujući nasilje ili, u najgorem slučaju, građanski rat", navodi se u depeši.

 

Pročitajte još:

Pripadnici zloglasnog "Desnog sektora"

* VIDEO: Ovako deluje "Desni sektor"

* Ukrajinska vojska krvnički ubija civile

* Šta se zaista dogodilo u Odesi?

* "Desni sektor u Odesi žene silovao, muškarce ubijao, i na kraju zapalio"

 

 

Šef ruske diplomatije rekao je danas da se ukrajinska armija bori zajedno sa neonacistima protiv svog naroda. "Zapad ignoriše činjenicu da se ukrajinska armija bori zajedno se neonacistima protiv svog naroda", rekao je on.

 

Lavrov je dodao da zvaničnici EU i SAD odbijaju da komentarišu činjenicu da je ukrajinska vojska dobila naredbu da se bori protiv svog vlastitog naroda zajedno sa neonacistima.

 

On je podsetio da su u februaru, u vreme sukoba na Majdanu u Kijevu, ministri odbrane zemalja NATO saveza i generalni sekretar Alijanse govorili o neprihvatljivosti intervencije oružanih snaga Ukrajine u političkom procesu i insistirali na neutralnosti vojske.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here