Lična arhiva

Dom Srpske narodne odbrane u sidnejskom predgrađu Kenli Vejl postaje iz dana u dan sve lepši zahvaljujući umetničkim slikama, čiji je autor poznati slikar Radoš Stevanović.

Ovaj diplomirani umetnik već dugi niz godina uspešno se bavi fresko-slikarstvom, konzervacijom, restauracijom i ikonopisanjem, živopisanjem pravoslavnih crkava, slikanjem murala, kao i grafikom i crtežima savremenog koncepta.

Radoš je ne tako davno uradio divan mural pod nazivom “Panorama Beograda” sa likovima iz naše novije istorije koji su proneli slavu Srbije i srpskog roda u svetu, kao što su Nikola Tesla, Mihajlo Pupin i Novak Đoković.

Oslikao je i nekoliko poznatih likova iz naše kulture i istorije – Vuka Karadžića, Njegoša, Karađorđa, Gavrila Principa, freske Svetog Save i Svetog Nikole, umetnička dela koja privlače pažnju svakog posetilaca srpskog doma u Kenli Vejlu.

Cenjeni umetnik ovih dana privodi kraju još dva značajna dela – “Tajnu večeru” i portret đenerala Dragoljuba – Draže Mihailovića.

Svi ovi radovi su od ogromnog značaja za Srbe na ovim prostorima, posebno za mlade generacije, kako bi se upoznale s kulturom i istorijskim nasleđem svojih predaka, kao i sa ličnostima koje su dale veliki doprinos srpskom narodu, ali i svetskoj nauci, sportu i kulturi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here