Novi problemi za srpsku i regionalnu košarku!

0

 Šampion Srbije, Partizan, igraće u Evrokupu u znatno izmenjenom sastavu
 

Situacija u srpskoj košarci je alarmantna već godinama, a ništa bolje nije ni u regionu, za šta je poslednji primer slučaj Cibone. Ali, mogla bi da bude još teža…

 

Naime, prema pisanju "SPORTskog žurnala", za godinu dana, tačnije od sezone 2015/16, zaživeće finansijski fer-plej koji sa sobom nosi uslove koje, malo ko u regionu sada ispunjava u punoj meri. Nova finansijska pravila zahtevaće od klubova čisto i transparentno poslovanje, račun bez dugova, stabilan i za naše uslove veoma visok budžet (šuška se da je reč o cifri od 4.000.000 evra).

Oni koji budu dobili licencu za igranje u Evropi, imaće precizirano kako se budžet popunjava, a biće određeno i koji deo otpada na budžet za igrače. A, Evroliga će zahtevati i kompletan uvid u vlasničku strukturu kluba, prihode, rashode i drugo. Dakle, motivi Evrolige biće potpuno jasni – čist račun, duga ljubav.

Bartomeu i njegovi saradnici očigledno žele finansijski stabilno takmičenje, u kojem će svaki klub imati apsolutno transparentno poslovanje. A novi set pravila koji će uskoro zaživeti postaće kriterijum od kojeg neće biti odstupanja, niti će klubovi, ma ko to bio, imati popusta.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here