Novo ruho za složne parohijane

0

 

Proteklih godina članice Kola srpskih sestara vredno su odvajale svaki dolar koji bi zaradile prodajom večera i organizovanjem slava. I u subotu su se potrudile da daju primer parohijanima, da slogom i zajedničkim radom može puno da se uradi.

– Naše Kolo srpskih sestara žene mironosnice prvo se setilo da napravi jedno dobrotvorno veče za oslikavanje ikona u hramu. Ovo je početak, nadam se da će ubrzo biti završene pripreme u vezi skidanja starog i stavljanja novog maltera koji je pogodan za freskopisanje. Samo oslikavanje trebalo bi da počne ove godine.

Nadamo se još ovakvim okupljanjima i biće akcija da bismo sakupili potrebna sredstva – poručio je sveštenik Čedomir Videkanić.

 

– Međutim, ne bi moglo da se kaže da je naša crkvena opština bez finansijskih sredstava, poslednjih godina naporno se radilo, pa možemo da kažemo da smo jedna od bolje stojećih i organizovanijih crkvenih zajednica u Australiji.

U prigodnom govoru zajedno sa sveštenikom Dejanom Miloševićem, prota Videkanić pozvao je članove srpske zajednice da budu aktivnije uključeni u verski i društveni život u zajednici.

 

Folkloraši ulepšali druženje

Tokom višečasovnog programa članovi folklorne grupe Šumadija, svih ansambala, uzeli su učešće i ulepšali slavlje. Poseban nastup imala je seniorska grupa, koja je prvi put predstavila svoj rad u negovanju srpskih običaja i igara.
Svi gosti bili su posluženi večerom, a prigodnom muzikom prisutne je zabavljao pevač Peđa Kajtaz, sa lokalnim orkestrom.

– Jedino tako kao zajednica možemo opstati. Ovo nije ničija imovina, već imovina svih nas, ovo je za budućnost naše dece i vaših unuka. Sve u našoj crkvenoj opštini je otplaćeno, zajedničkim radom možemo u svemu uspeti, a uspeh zavisi od svih nas. Šira zajednica ceniće nas po našem uspehu – rekao je Videkanić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here