Debakl Partizana u Zagrebu

0

Cedevita tvrd orah za crno-bele: Mario Delaš bolji od Luke Bogdanovića
 

Cedevitu je do prvenca predvodio Miro Bilan sa 15 poena, a veliku podršku centar je imao u Franu Pilepići i Tomislavu Zubčiću, koji su zabeležili po 11. Svetle tačke tima iz Humske bili su Edo Murić i Đorđe Gagić sa po deset pogodaka.

 

Iako je trebalo da oba tima predvode pomoćni treneri, Jasmin Repeša sanirao je upalu pluća i zauzeo mesto kraj aut-linije, dok je suspendovanog, ali prisutnog Duška Vujoševića zamenio Velimir Gašić. Cedevita je bila lišena usluga Ukića i Mazalina, a crno-beli Milosavljevića i Milutinovića. Ipak, u redovima Partizana u sastavu je bio prvi put iskusni krilni centar Luka Bogdanović.

 

Slaba igra obe ekipe definisala je prvo poluvreme. U zagrebačkom "Domu sportova" viđeno je pregršt promašaja, izgubljenih lopti i pogrešnih dodavanja. U takvoj konstelaciji snaga bolje se snašao domaćin i na odlasku na odmor stekao pet poena suficita (29:24).

 

U nastavku ništa bolja slika, makar što se tiče Partizana. I baš u trećoj deonici je susret odlučen. Crno-beli na dva poena zaostatka nisu iskoristili nekoliko napada da izjednače ili povedu, posle čega su potpisali kapitulaciju. Cedevita je u nastavku ubacila nekoliko trojki i na kraju je na ubedljiv način došla do prve pobede u sezoni.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here