NS: Napadnuta porodica sa detetom jer su pričali aškalijski

0

Napadač potapšan po ramenu

Predsednik Matice Jahir Toplica, koji je potpisao saopštenje za javnost, naveo je da je među napadnutima bilo i maloletno dete, a da su napadači bili momak i devojka, koji su sedeli pored ulaza u Maticu, u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, u momentu kada su Šajnovi tuda prolazili.

 

"Kada smo prolazili pored njih pričali smo na aškalijskom jeziku, koji je sličan albanskom. Mladić i devojka čim su nas čuli počeli su fizički da nas maltretiraju pesnicama i nogama, tako da smo moja žena, maloletno dete i ja počeli da vrištimo", ispričao je napadnuti član porodice.

 

U saopštenju se dodaje da su komšije čule viku sa ulice i pozvale policiju, koja je obavila razgovor sa napadačima.

 

"Prilikom razgovora smo primetili da jedan od policajaca miluje po leđima mladića koji nas je istukao, rekavši mu ‘brate, nisi to trebao’, a ženskoj osobi ni reč nisu rekli, te su se sa njima lepo pozdravili", istakli su Šajnovi.

 

Toplica je u saopštenju dodao da ovo nije prvi put da pripadnici te zajednice trpe napade i poručio da "Matica najoštrije osuđuje takvo ponašanje, te da od pripadnika policije i od države zahteva da zaštiti građane aškalijske nacionalnosti, a ne da se dodvoravaju napadačima".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here