NSP: Ne rušite ugled žandarmeriji

0

Ne treba satanizovati celu žandarmeriju zbog pojedinaca

 

"Bez namere da štitimo bilo koga, a naročito ne one koji se bave kriminalom, smatramo da je u najmanju ruku neodgovorno da se svi pripadnici te elitne jedinice stavljaju na stub srama i satanizuju zbog neodgovornog ponašanja nekolicine njenih pripadnika", kazao je predsedavajući Predsedništva NSP-a Velimir Lukić.

 

On je ocenio da državni organi, pre svih policija i tužilaštvo, treba da rade svoj posao i pokrenu postupke protiv onih za koje postoji osnovana sumnja da su počinili krivična dela.

 

Kako se navodi u saopštenju, pripadnici Žandarmerije su podneli najveći teret tokom nedavnih poplava, spasivši nekoliko stotina ljudi u poplavljenim krajevima "u akcijama koje su se odvijale u nehumanim uslovima".

 

"Nisu se štedeli, već su živote ugroženih stavljali ispred svojih. Podsećamo i da je nedavno pripadnik te jedinice, naš kolega Stevan Sinđelić (30), tragično izgubio život na administrativnoj granici sa Kosovom i Metohijom, dok je obavljao redovne zadatke u Kopnenoj zoni bezbednosti", saopštio je NSP.

 

Dodaje se da pripadnici Žandarmerije u svim vremenskim uslovima čuvaju granice Srbije, obezbeđuju sve visoko rizične skupove i brinu o održavanju javnog reda i mira u državi.

 

"Zato još jednom apelujemo na medije i sve druge nosioce javnih funkcija u državi da ne ruše ugled hrabrih žandarma, već da učine sve kako bi državni organi nesmetano mogli da vode istrage, i da ukoliko bude elemenata za krivično gonjenje, pokrenu postupke i udalje one koji nisu dostojni da nose uniformu te jedinice", rekao je Lukić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here