O ljubavi prema zavičaju

0

Uroš Dojčinović, Dragana Radaković i Bratislav Rakić
 

U subotu su u okviru programa "Zavičaj i ljubav", koji su pripremili pesnik i kulturni radnik Bratislav Rakić i pesnik i slikar Margot Markvart, nastupili beogradski umetnici gitarista Uroš Dojčinović i operska pevačica sopran Dragana Radaković.

Pred dvadesetak prisutnih oni su zajedno sa Bratislavom Rakićem kroz reč, muziku i pesmu dočarali temu ljubavi prema zavičaju. Na srpskom i nemačkom svoje i stihove Margot Markvart čitao je Bratislav Rakić. Gitarista Uroš Dojčinović je pratio čitanje stihova posvećenih zavičaju, ljubavi i nostalgiji, kao i nastup Dragane Radaković koja je pevala kompozicije na stihove Bertolda Brehta, Branka Radičevića, Jovana Jovanovića Zmaja, a na programu su bile i kompozicije "Ave Marija" Franca Šuberta, pesme Kornelija Stankovića i drugih autora.

U poslednjem delu jednočasovnog nastupa beogradskih umetnika na Festivalu kultura u Augzburgu, profesor klasične gitare na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu Uroš Dojčinović oduševio je malobrojnu publiku izvođenjem različitih kompozicija kojim je pokazao svu svoju virtuoznu tehniku i muzičko umeće.

 

Publika ga je nagradila zasluženim aplauzom, a posle prikazanog programa, iza koga stoji i Srpsko-nemačko kulturno udruženje Oko iz Augzburga, čiji je osnivač Bratislav Rakić, prava je šteta što je poseta bila ispod očekivanja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here