Obama: S Izraelcima mali nesporazum

0

 

"Mislim da premijer Netanijahu razume da mora da preduzme neke odvažne korake. Mislim da on to politički oseća. Ali to se ne odnosi samo na izraelsku stranu", rekao je Obama u sinoćnjem intervjuu američkoj kablovskoj mreži MSNBC.

 

Obama je nedavnu napetost između svoje administracije i izraelske vlade opisao kao "nesporazum među prijateljima", naglasivši jačinu veza između SAD i Izraela, preneli su izraelski mediji.

 

"Mislim da je osnovni odnos čvrst kao stena. Moja posvećenost, moja lična posvećenost bezbednosti Izraela je nepokolebljiva i mislim da o tome postoji široki međusobni konsenzus. Ovo je nesporazum među prijateljima kako da se ide napred", rekao je američki predsednik, misleći na napetost u odnosima dve zemlje saveznice zbog najave velikog projekta izgradnje stanova za Jevreje u anektiranom istočnom Jerusalimu.

 

Obama je istovremeno pozvao Palestince da preduzmu pomirljive mere prema Izraelu.

Izrael je početkom ovog meseca, baš u vreme posete američkog potpredsednika Džozefa Bajdena, najavio da će izgraditi 1.600 stanova u istočnom Jerusalimu, što su zvaničnici u Vašingtonu okarakterisali kao uvredu za SAD.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here