pixabay.com
Bela kuća

Objavljen izveštaj u kojem se navodi da je jedna od bivših saradnica Donalda Trampa potvrdila da je dobijala poruke na zvaničnim dokumentima.

Ona je potvrdila saveznim istražiteljima da joj je bivši predsednik više puta pisao liste obaveza na poledjini zvaničnih, klasifikovanih dokumenta Bele kuce, Tramp je negirao da je počinio taj prekršaj.

U izveštaju Ej-Bi-Si njuza koji se poziva na dobro upućene izvore, navodi se da je Moli Majkl, pomoćnica bivšeg predsednika SAD, potvrdila istražiteljima da je više puta od Trampa dobijala liste zaduženja napisane na poleđini zvaničnih dokumenata koji su kasnije okarakterisani kao osetljiv materijali Bele kuće, prenosi Rojters.

Dokumenti o telefonskim razgovorima predsednika SAD Donalda Trampa sa stranim liderima ili beleške o nekim međunarodnim pitanjima imale su vidljive klasifikacijske oznake, navodi američka TV mreža.

Moli Majkl je postala Trampova pomoćnica u Beloj kući 2018. godine i nastavila je da radi za njega i kada mu je prestao predsednički mandat, ali prošle godine je podnela ostavku navodno nakon Trampovog odbijanja da se povinuje zahtevima saveznih organa, navodi Ej-Bi-Si njuz.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here