pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ruski PVO sistemi oborili su ukrajinski avion Su-25 u blizini naselja Mazanovka u na istoku Ukrajine i presreli raketu Točka-U u Hersonskoj oblasti, izjavio je danas portparol Ministarstva odbrane general-potpukovnik Igor Konašenkov.

Snage PVO Rusije oborile su avion Su-25 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva u blizini naselja Mazanovka u Donjeckoj Narodnoj Republici“, saopštio je ruski portparol, prenosi TAS S.

Ruske snage presrele su i ukrajinsku balističku raketu Točka-U u blizini naselja Kirovo u Hersonskoj oblasti i oborile dve granate višecevnog raketnog sistema Smerč u oblastima Kamenka u Harkovskoj oblasti i Pantelejmonovka u DNR, dodao je Konašenkov.

On je naveo i da su ruske raketne i artiljerijske trupe uništile dva ukrajinska višecevna raketna bacača “Grad” i skladište goriva u oblasti Nikolajev.

– Raketne i artiljerijske trupe pogodile su 56 komandnih mesta, 127 vatrenih položaja ukrajinske artiljerije i 273 oblasti gde je koncentrisano ljudstvo i vojna oprema – rekao je ruski vojni zvaničnik.

Konašenkov je saopštio i da je u vazdušnim udarima uništeno 300 pripadnika ukrajinskih snaga, sedam oklopnih vozila, dva višecevna bacača raketa „Grad“, 12 topova i minobacača, 24 specijalna vozila i skladište goriva za vojnu tehniku, navodi TAS S.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here