Obradović: Reprezentacija? Ne, hvala!

0

Reuters
Ne u NBA, ne na klupu reprezentacije: Željko Obradović
 

"Kada sam igrao u Borcu iz Čačka, blizu kuće bila je škola košarke za decu, sa kojom sam neretko radio. Tada sam i počeo da razmišljam o trenerskom poslu, išao na seminare… Prosto, znao sam da ću jednog dana postati trener", priča Željko Obradović za "Eurobasket".

Osam evroligaških titula krasi velikana trenerskog posla, ali on ističe da mu je jedna posebno draga…

"Osim toga, osvojio sam u Evropi još dva trofeja Kupa Rajmunda Saporta. To je nešto kao današnji Evrokup, ali niko se toga danas ne seća. Svaki osvojeni pehar mi je podjednako drag, jer su svi bili plod timskog rada. Ipak, onaj sa Partizanom u Istanbulu nikada neću zaboraviti. Prvi put sam se takmičio kao trener i osvojio trofej, iako sam imao najmlađi tim u istoriji", rekao je Obradović, a na pitanje da li bi se vratio na klupu reprezentacije Srbije rekao je:

"Sadašnji selektor, Aleksandar Đorđević, bio je moj saigrač, a potom sam ga i trenirao. Napravio je odličan rezultat u Španiji na Mundobasketu. Srebro je zaista bilo iznenađenje. Srbija je u dobrim rukama. Imao sam ponude i od strane drugih reprezentacija, ali mislim da to nije posao za mene. Imam dovoljno energije, ali smatram da je pogrešno raditi na dve strane. Nikad ne reci nikad, ali verujem da sam završio priču sa reprezentacijom".

Za kraj, popularni "Žoc" je pričao i o mogućem odlasku u najjaču ligu na svetu.

"Moj život je u Evropi. Teško bih mogao da napravim takav korak i uputim se u NBA, uprkos tome što sam se mesec dana pripremao u Detroitu i video da ne bih imao problema u SAD", zaključio je Obradović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here