Obradović: Sve spremno za zimu, građani ne treba da brinu

0
EPS spremno ulazi u zimsku sezonu: Aleksandar Obradović
 

"Imamo pune deponije u Kostolcu, pune deponije u Termoelektrani Nikola Tesla, obezbeđene su količine energije iz uvoza koje smo dobili po znatno nižim cenama nego prošle godine. Dodatno smo se obezbedili nabavkom uglja iz uvoza", rekao je Obradović za RTS.

On je kazao da je i pored svih prirodnih katastrofa u Srbiji, kako je nedavno bilo u istočnoj Srbiji, snabdevanje električnom energijom bilo stabilno.

"Prirodne katatrofe nismo mogli da sprečimo", rekao je Obradović navodeći da će se one dešavati češće zbog čega će morati više da se ulaže u infrastrukturu.

Govoreći o tenderu za nabavku pametnih brojila, direktor EPS-a rekao je da se domaći proizvođači ne isključuju iz tendera ali da se EPS rukovodio pre svega interesima preduzeća i da je za EPS bolje rešenje učešće i stranih proizvođača.

"Nismo mogli da zabranimo stranim proizvođačima da se pojave na tenderu. Mi sada ne kupujemo samo brojila nego ceo sistem – infrastrukturu, hardver, softvert, rutere. Naši podizvođači mogu da budu podizvođači, deo konzorcijuma. Ovo je za EPS bolje imaćemno veću konkurenciju", precizirao je on.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here