Foto: MN Press
Saša Obradović

Trener košarkaša Monaka Saša Obradović govorio je o detaljima sa utakmice protiv Crvene zvezde.

Monako je posle velikog preokreta slavio protiv Zvezde 91:80 u 25. kolu Evrolige. Navijači Zvezde su dočekali zvižducima bivšeg trenera crveno-belih.

– Svako plaća ulaznicu da se ponaša kako god hoće. Rekao sam već da ne želim da ulazim i da komentarišem sve ovo, ja znam, znaš i ti i svi ovde o kome se radi. Ne moram nikome da objašnjavam. Nikad nikome u životu ništa nisam dugovao, tako vaspitavam i svoju decu, da budu pošteni i časni ljudi, pa sve ostalo – rekao je Obradović i nastavio:

– Meni je bio isti intenzitet emocija kao i kada sam dolazio sa Albom. Naravno, bilo mi je krivo što se neko izražava na način na koji se izražava, ali probao sam samo da se fokusiram na igru, na svoju ekipu i da izađemo kao pobednici”. Da li mu je krivo što nije vodio crveno-bele pred navijačima? “Jako mi je krivo. Verovatno bi bilo sve drugačije da je bio takav ambijent. Uzeti su mi snovi. Nije važno…Ovo je Zvezdino odelo, s njim ću u Top 8 da idem.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić pokušao je da objasni poraz svog tima.

– Pokazali su u napadu kakav su tim i šta mogu da urade, nije to ni prvi put ove sezone, a pokazaće to i u nastavku. Ofanzivno smo bili odlični, najbolje poluvreme što se tiče napada u Evroligi. Bio je dobar ritam 15, 16 minuta i dobra energija, a nakon toga je usledilo nešto što sam pričao o tome, što se dovoljno ne prati. To je niz problema, ušli smo u neki teški trening, da ste videli sve bi vam bilo jasno, ne biste ništa pitali. Oni su igrali dobru i tvrdu odbranu, mi nismo mogli da pariramo. Putovanja, utakmice, opterećenje, potrošli smo se, znate kakve smo probleme imali poslednjih mesec dana i to je došlo na naplatu. Žao mi je što smo izgubili meč, ali bilo je evidentno da nema energije i videlo se šta su posledice toga. Dali smo sve od sebe poslednja dva dana, ali bilo je mnogo da to uradimo i sada. Atipične greške i protiv Armanija i večeras. Jednostavno je tako, nadam se da ćemo uspeti da se vratimo i da dođemo do nivoa do kog hoćemo. Treba ovo dobro analizirati i da se podignemo – rekao je Radonjić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here