Foto: EPA/David Aguilar
Zvezdan Mitrović

Zvezdan Mitrović i Monako, kao što se i očekivalo, brzo su postigli dogovor, a jedan od najboljih trenera Evrope je stavio paraf na novi, jednogodišnji ugovor.

Podsećanja radi, bivši selektor Crne Gore, sa kojom je stigao do Mundobasketa, letos se vratio na mesto uspeha, nakon sjajnih rezultata u Asvelu, sa kojim je osvojio titulu i epitet najprijatnijeg iznenađenja Evrolige.

Na iznenađenje košarkaške javnosti, Toni Parker je doneo odluku da prekine saradnju sa Mitrovićem, Zvezdan je preuzeo Monako, posle odlaska Saše Obradovića u Crvenu zvezdu, a sa timom iz Monte Karla je stigao do trofeja u Evrokupu, do plasmana u Evroligu, do titule najboljeg trenera Francuske, treće u karijeri.

Monako će naredne sezone biti učesnik elitnog evropskog takmičenja, trenutno je u proceduri rekonstrukcija dvorane u Monte Karlu, koja bi, po najavama, trebalo da bude spremna za start Evrolige. U suprotnom, prvih nekoliko rundi, Monako bi kao domaćin igrao u Antibu.

Zvezdan Mitrović je imao ponude dosta klubova iz Evrope, ali je bilo za očekivati da nastavi sjajan posao koji je sa prilično malim budžetom počeo prošlog leta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here