Novak Đoković i simbolima na trenerci i porukom u srcu odao počast tragično nastradalom Kobeu Brajantu (41), proslavljenom američkom košarkašu, legendi Lejkersa, s kojim je bio prijatelj, i njegovoj 13-godišnjoj kćerki.

Naš as je na teren pre meča četvrtfinala Australija opena ušao u gornjem delu trenerke na koji su privezeni Brajantovi inicijali, brojevi 8 i 24 pod kojima je u dresu velikana iz Los Anđelesa ostavio neponovljiv trag i srce. Obukao je tu opremu i neposredno posle pobede protiv kanadskog tenisera Miloša Raonića da bi na igralištu dao izjavu u mikrofon proslavljenog američkog tenisera Džona Mekinroa, koji mu je prvo pitanje postavio baš o Brajantu.

– Ne znam šta da kažem u ovom trenutku… Užasno… On je jedan od najvećih sportista svih vremena. Inspirisao je mene i mnoge ljude na svetu. Imao sam tu sreću da imam sjajan odnos sa njim prethodnih godina. Uvek je bio tu za mene kada mi je bio potreban savet. On je bio moj mentor, moj prijatelj… Srceparajuće je sve to što se dogodilo – s očima punih suza je govorio Đoković.

Tokom meča sa Milošem Raonićem Đoković je morao da napusti teren jer je imao problem sa sočivima.

– Moram da se izvinim Milošu što se to dogodilo… Ne želite da vidite da igrač koji se nalazi preko puta vas ode sa terena. Morao sam to da uradim, u nekoliko gemova sam imao problem i morao sam da promenim sočiva – istakao je naš as.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here