Šta su to zubne krunice i viniri (fasete)? Kada se upotrebljavaju i možemo li zaista promeniti izgled sa njima?

Sponzorisani tekst
0
Promo

Estetska percepcija osmeha pruža svakom čoveku subjektivni doživljaj i pruža mu samopouzdanje. Često, pacijenti pored estetskih nedostataka imaju i funkcionalne probleme. Kao rezultat ovih problema javljaju se poteškoće sa ishranom, nepravilan govor ili zdravstveni problemi proistekli iz istih.

Postoje različite metode i protokoli koji pomažu u dijagnostikovanju i rešavanju ovakvih problema. Tim doktora dentalne medicine i dentalnih hirurga svakako će svakom pacijentu pristupiti individualno i predložiti sve neophodne korake za rešavanje problematike.

Recimo, jedan od najpopularnijih estetskih dentalnih zahvata je postavljanje keramičkih Vinira odnosno Faseta. Oni predstavljaju malene ljuskice, debljine 0.3 do 0.5 mm najčešće načinjene od keramike zarad dobrih karakteristika. Veoma je bitno da one budu čvrste i da vremenom ne menjaju boju niti neke druge karakteristike. Viniri – fasete prestavljaju najmanje invazivnu metodu korekcije estetike zuba. Naime, one ne rešavaju niti leče probleme koje pacijent ima sa zubima. One su tu sa jedinim ciljem da se zubi estetski srede po želji pacijenta. Ne zahtevaju preterano uklanjanje zubne supstance, jer se lepe frontalno, pri čemu štite prirodan zub i zajedno čine osmeh koji će maksimalno istaći osmeh.

Naime, ukoliko je pored estetike neophodno izvršiti i lečenje zuba, u tu svrhu se mogu iskoristiti i zubne krunice. Mogu se postaviti na obrušen prirodan zub, zubni implant ili u okviru nekog drugog protetskog rada. Kada je u pitanju prirodan zub, on se brusi pod određenim uglom, vrši se njegova preparacija i zatim se na njega postavlja krunica koja će ga dalje štititi. Zubne krunice se izrađuju od različitih materijala, a neke od najčešćih su metalo – keramičke krunice i bezmetalne krunice. Upotrebom bezmetalnih krunica, pacijent može postići prirodniji izgled nego recimo kada su u pitanju metalo keramičke krunice.

U odnosu na vinire, krunice se dakle mogu upotrebljavati i kod većih estetskih nedostataka. Zbog svog oblika i načina postavke slobodno možemo reći da se postižu odlični rezultati. Ono što svakom pacijentu preporučujemo je da se detaljno informiše o navedenim metodama, procedurama i da naravno obavi konsultacije sa doktorima. Naša stomatološka ordinacija Beo Smile Design izlazi svim pacijentima u susret i preglede sa konsultacijama obavlja besplatno. Naš tim čine doktori različitih specijalizacija kao i vrhunski tehničari koji sve zahteve mogu u svim koracima ispratiti.

Preporučujemo da sve probleme koje imate sa zubima, rešite čim primetite prve indicije na pojavu istih jer je prevencija nastajanja komplikacija najbolja opcija.

Naša ordinacija Beo Smile Design nalazi se u Beogradu, u ulici Deligradska 10/5. Možete nas posetiti svakog radnog dana od 10h do 18h uz obavezno prethodno zakazivanje termina.

Kontakt telefoni: +381 69 21 20 900 (Viber & WhatsApp) i +381 (0) 11 264 55 08

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here