Od aukcija slika 6.000 dolara

0

Slikar Božo Droca i muzičar Božidar Pavlović
 

Organizovana je aukcija slika ovdašnjih slikara Vesne Dimitrijević i Boža Droce i na kraju aukcije prikupljeno je 6.000 dolara za pomoć poplavljenim područjima u Srbiji i Republici Srpskoj. Pare će biti uplaćene u Fond "Čovekoljublje" SPC, koji će novac proslediti ugroženima od poplava.

Aukcija je počela sa slikom "Proleće"od Vesne Dimitrijevic, koju su otkupili Lilja i Milorad Stanojčić. Za orginalnu ikonu (takođe poklon za aukciju od slikarke Vesne Dimitrijevic) početna cena je bila 60 dolara a pobedio je Džonatan Sligant, koji je ovu sliku platio 275 dolara.

Veliko interesovanje vladalo je za slike Boža Droce. Orginalnu minijaturu, ulje na platnu "Manastir Ostrog" kupili su Kent i Olga Trummel. Za ulje na platnu "Studenica" i minijaturu "Patrijaršija", najviše je bila spremna da izdvoji Belinda Tiosavljević.
 

Sliku Boža Droce , takođe ulje na platnu "đurđevi stupovi-svedoci vjekova" otkupili su I tako dali svoj doprinos ovoj humanitarnoj aukciji Sonja i Smiljan Spasojević. Najveće interesovanje je vladalo za sliku istog autora (takođe ulje na platnu ) "Pećka patrijaršija". Od sedam zainteresovanih za ovu sliku, na kraju su ostali Džonatan Stigant i prota Dejan Tiosavljević. Na kraju pobednik je bio otac Dejan Tiosavljević, koji je za sliku izdvojio 1.100 dolara.

Na aukciji je otkupljeno i svih pet fitnes aranžmana koje je poklonila fitnes trener Nena Stojičić. U muzičkom delu programa nastupio je legendarni Branko Pavlovic. sa tamburicom, klavijaturista Rajko Sadić i dr Rade Paravina. Crkva sveti Sava u Hjustonu će nastaviti sa prikupljanjem sredstava za ugrožene od poplava.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here