Novac i pozitivna energija krenuli preko Okeana

0

Koncert na kome je prikupljeno više od 8.500 dolara održan je u prepunom Scallywags restoranu u Torontu gde su bendovi "Gpsoulogy" i "Organic Balkanic" sa gostima svojom muzikom i umećeme oduševili publiku.

 

Svi muzičari su svirali besplatno, a prikupljeni novac, (veći deo) obavestio nas je Aleksandar Gajić, biće predat Fondaciji Novak Đoković, a manji deo je pristigao za uplatu na račun koji je otvorila ambasada Srbije u Otavi

Nezaboravno veče

Zaslužni za fantastičnu atmosferu bili su muzičari: iz "Gypsoulgy" -Dušan Paunović, Louis Orbegoso, Džoser Rodriguez, Joszef Botos, Aleksandar Gajić ; iz "Organic Balcanic"- Marinko Santrač, Bilja Santrač i Aleksandar Gajić, te njihovi gosti muzičari: Miloš Popović, Dejan Badnjar, Dragoslav Obradović, Goran Gojević, Serđo Lakić, Ilija Katić i drugi.

Kir Stefan peva za žrtve poplava

Eparhijski Hor Kir Stefan Srbin održaće svoj 14. godišnji koncert pod nazivom "Skaži mi gospodi" u subotu 31. maja sa početkom u 8 sati uveče u Eglinton St. George’s United ćurć, 35 Ldžtton Blvd. u Torontu. Ulaznice za koncert mogu se direktno nabaviti putem interneta na stranici Ticketnjeb-a. Deo prihoda od prodatih karata biće uplaćen dobrotvornom fondu Car Lazar kao donacija članova hora postradalima od poplava koje su zadesila Srbiju i Republiku Srpsku. Pored toga i predstavnik Dobrotvornog fonda "Sveti car Lazar" Srpske pravoslavne eparhije kanadske biće prisutan na koncertu za one koji žele da daju svoj lični prilog.

 

Darodavcima će Fond blagovremeno izdati priznanice za taksu. Hor Kir Stefan Srbin izvodi duhovnu i svetovnu muziku pod dirigentskom palicom Jasmine Vučurević i ima svoje stalne slušaoce koji vole i cene glasove, zvuk i izvođenje ovog hora.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here