Pixabay.com

Bivši ministar spoljnih poslova SR Jugoslavije Živadin Jovanović kaže da uzdržan glas Grčke prema kandidaturi Kosova za članstvo u Savetu Evrope nije logičan niti principijelan s obzirom da Grčka ne priznaje Kosovo kao državu, a neutralnošću omogućava nastavljanje procedure za njeno članstvo.

Jovanović ističe da srpska javnost nije očekivala ovakvu reakciju Grčke.

– Takav stav je kontraproduktivan jer ne uvažava činjenicu da je secesija Kosova rezultat terorizma, etničkog čišćenja i agresije NATO 1999. sa krajnjim ciljem stvaranja Velike Albanije. Srpska javnost je najmanje očekivala da grčka Vlada bude jedina od pet članica EU koje nisu priznale Kosovo, a koja naknadno zauzima neutralnu poziciju – kaže Jovanović.

Dodaje da se od Vlade Grčke, kao kolevke demokratije i balkanske zemlje, očekivalo da pokaže više razumevanja za životne interese Srbije i značaj tradicionalnog prijateljstva srpskog i grčkog naroda za zajedničku budućnost.

3 COMMENTS

  1. Ne vidim zasto bi Grcka “cuvala ledja”Srbiji kad Crna Gora,koja zivi od Srbije,gde su Crnogorci u karikama vlasti iste,priznala srpsku teritoriju Kosovo a da Vucic,Dacic i ostali cute?

  2. Da li ste pozvali ambasadora na razgovore ? Ne vi samo visite po americkoj ambasadi haha 😆 koliko ste bedni vama jasno nije.

  3. Dacic jedan dan prica o promeni spoljne politike prema Crnoj Gori,drugi dan se slika sa crnogorskim politicarima M.Lekic) i prica o dobrosusedskim odnosima.
    Crna Gora medju prvima 2008 priznala srpsku teritoribu Kosovo a da Srbija ,jednako prica o dobrosusedskim odnosima,da ne navodim ostala ponizenja ,proterivanje srpskog ambasadora ,isglasavanje antisrpske rezolucije o genocidu u Srebrenici i jos mnogo toga?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here