EPA-EFE/MOHAMMED SABER
Pripadnici Hamasa

Dan nakon što su pripadnici šiitske militantne grupe Hezbolah iz Libana raketirali Izrael, lider te organizacije Hasan Nasralah poručio je da će Hezbolah uzvraćati na sve buduće izraelske vazdušne napade na teritoriju Libana.

Hasan Nasralah je upozorio da bi bilo pogrešno pretpostaviti da će Hezbolah biti fokusiran samo na unutrašnje podele u Libanu ili na duboku ekonomsku krizu u zemlji.

Nasralahovi komentari usledili su dan nakon što su pripadnici njegove organizacije Hezbolah raketirali teritoriju Izraela, uz poruku da je reč o odmazdi za izraelske vazdušne napade na jug Libana izvedene dan ranije.

– Na svaki vazdušni napad izraelskog ratnog vazuhoplovstva na Liban biće uzvraćeno na odgovarajući način jer želimo da zaštitimo svoju zemlju – upozorio je Nasralah u svom televizijskom obraćanju povodom 15 godina od završetka rata između Izraela i Hezbolaha.

Izrael i Hezbolah su u prošlosti vodili nekoliko ratova, od kojih je poslednji završen u avgustu 2006. godine.

Taj 34-dnevni sukob završen je bez pobednika, ali sa bilansom od više od 1.200 mrtvih u Libanu, uglavnom civila i 160 poginulih Izraelaca, uglavnom pripadnika vojske, navodi AP.

– Nemojte se preračunati misleći da je Hezbolah zauzet problemima u Libanu – poručio je Nasralah i dodao da je ispaljivanje raketa “jasna poruka”.

On je takođe potvrdio da je Hezbolah ispalio 20 raketa samo prema nenaseljenim površinama izraelske teritorije zbog toga što su na meti izraelskih vazdušnih udara prošlog četvrtka takođe bile nenaseljene teritorije u Libanu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here